• Bericht reacties:0 Reacties
  • Laatste wijziging in bericht:6 maart 2020
  • Leestijd:5 minuten gelezen
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Artikelen

Ja, we staan aan de voet van een nieuw Formule 1 seizoen en hoe verwachtingsvol klopt ons hart. De testritten zijn gekomen en gegaan en hebben vooral opgeleverd dat we meer gaan weten in Melbourne en dat er nu nog niet veel gezegd kan worden.

Zandvoort is opgeleverd en onze aanstaande wereldkampioen, als we de pitsstopboys, Tom Coronel en de copy-paste journalistiek mogen geloven tenminste, heeft de eerste rondjes gereden. Het zal vast een fantastische wedstrijd worden.

Wij zijn al begonnen, we hebben de eerste prijs al uitgereikt, ook al is het een voorprogramma, een beetje als de Busch Clash die altijd voorafgaat aan de Daytona 500. Je krijgt er geen punten voor maar het levert wel een mooie prijs op.

Wat betreft de Formule 1 heb je altijd het winterkampioenschap dat traditioneel door Broer Ferrari wordt gewonnen. Om vervolgens genadeloos nat te gaan in het zomerkampioenschap. Dit jaar heeft het rode kamp zich bescheiden opgesteld, wellicht om de verwachtingen voor de zomer wat te temperen. Daarbij heeft het team natuurlijk een draai om de oren gekregen van pa Todt in Parijs waarvan de overige broertjes en zusjes geïrriteerd waren omdat ze de details niet te horen kregen, op broer Haas en zus Alfa die aan tafel altijd de restjes van Big Brother krijgen na natuurlijk.

lekker weer

Het winterkampioenschap leverde dit jaar een verrassende overwinning op voor oudste broer Mercedes. Die wilde natuurlijk ook eens een andere kampioenschap winnen dan altijd alleen maar het zomerkampioenschap. Niet dat ze daar nu geen zin meer in heeft, maar ze wil gewoon dit jaar de dubbel halen, zowel de winter als de zomer. Ze heeft er zelfs een speciaal Dual Axis Systeem voor laten bouwen.

En als het even kan haalt ze ook een bonus met de Formule E titel.

Wilde broer Red Bull besloot zus Mercedes niet in de kaarten te laten kijken door telkens als er een troefkaart in handen kwam deze snel voor het eind van de ronde onder de tafel te gooien. Alles voor het zomerkampioenschap want tijdens het winterkampioenschap is toch iedereen aan het skiën of carnaval aan het vieren. “In de geschiedenis van de Formule 1 is er nog nooit iemand in februari kampioen geworden, en dat zal dit jaar ook niet gebeuren” aldus de blauwe broer.

Het kleine broertje Stroll dacht dit jaar een slimme zet te doen en liet duidelijk zien dat ‘ie goed is in afkijken. “Nooit afkijken want daar leer je niks van” was altijd het advies van mijn vader, toevallig een onderwijsman. We zullen dit jaar maar eens zien of de roze Mercedeskloon deze theorie kan logenstraffen.

De broertjes en zusjes Mac, Will en RS deden hun best om vooral niet op te vallen, Alpha probeerde alleen maar haar tweelingbroer niet lastig te vallen en Alfa en Haas deden netjes wat Big Brother zei.

Dus veel meer dan intenties konden er nog niet uitgesproken worden.

Verder nog nieuws? In Indycar is er ook getest tussen de regenbuien van Texas door. Onze nationale held Rinus Veekay kwam goed voor de dag ook al kan ook hier niet veel gezegd wordn over de verhoudingen. Team Carlin was notabene het snelste tijdens de laatste testritten en dat is het team wat vorig jaar op Indy voor driekwart mocht toekijken.

Alonso gaat met McLaren dit jaar op Indy proberen het rechter- en linkervoorwiel nu wel op de juiste zijde van de wagen te monteren.

NASCAR is al begonnen en is al drie races diep in het seizoen. Denny Hamlin won de Daytona 500 en niets was meer macaber dan het filmpje met het juichende team van Joe Gibbs in de voorgrond terwijl in de achtergrond Ryan Newman autogymnastiek aan het uitvoeren was. Overigens liep Newman 2 dagen later zonder hulp het hospitaal van Daytona uit.

Oftewel, we gaan beginnen, of beter, we zijn al bezig!

Jacco Den Hollander
Author: Jacco Den Hollander

Indyoot

Geef een reactie