Welkom op de site van de F1-Quiz.

Misschien bent u toevallig hier terecht gekomen of wellicht heeft u over ons gehoord en heeft u interesse om mee te spelen of bent u gewoon nieuwsgierig. In alle gevallen, blijf even hangen en laat mij uw gids zijn.Wie zijn wij? Ik haat het cliché maar het is niet anders, wij zijn vier autosport enthousiasten.
De F1-Quiz werd ooit bedacht door onze goede vriend Sjef van Alebeek. Onder zijn leiding speelden we de F1-quiz al enkele jaren in beperkte kring op een forum. In 2015 besloten wij om de F1-quiz een eigen platform (website) te geven om meer mensen kennis te laten maken met ons verdomd leuke spelletje.

In 2021 overleed Sjef, de bedenker van de F1 quiz, op 59 jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. We verloren in Sjef een goede vriend en een bevlogen mens. Zijn unieke gevoel voor ironie en cynisme zal menig quizdeelnemer niet ontgaan zijn, want de vragen van de F1 quiz waren altijd doorspekt met zijn gevoel voor humor. Een van zijn mooiste staaltjes van humor staat op een plek waar geen enkel weldenkend mens ooit zal kijken: De verplichte privacy verklaring die iedere website (en dus ook onze) dient te hebben.

Uiteraard zijn wij (Jacco, Marcel, Peter en Rutger) doorgegaan met de F1-quiz. In 2023 is Rick onze gelederen komen versterken.
We hebben altijd gewerkt zonder sponsors en adverteerders. Uw mailadres gebruiken wij alleen voor quizdoeleinden. Op iedere vrijdag voor een GP sturen wij u onze mailing. Onze deelnemers ervaren dat als een handig geheugensteuntje waardoor men niet vergeet om tijdig de quizvragen in te vullen. U kunt zelf kiezen of u die mailing wel of niet wilt ontvangen.
U zult wellicht denken “Jaja, voor niets gaat de zon op. Wie betaalt die quiz en al die prijzen? Aan de site en aan de te winnen prijzen is te zien dat daar serieus werk in wordt gestoken. Er zal vast wel een addertje onder het gras zitten.”
Ik kan u verzekeren, er zijn geen addertjes. We verhandelen geen mailadressen en we vallen u ook niet lastig met rondborstige postorderbruidjes, erectiepillen of gratis iPhones. Wij zijn échte liefhebbers en we hebben er gewoon ontzettend veel lol in om dit verdomd leuke spelletje voor u te maken.
Alle kosten voor de F1-quiz betalen wij uit onze eigen portemonnee. In de loop van 2023 gaan we een mogelijkheid creëren om ons te ondersteunen via een bescheiden vorm van crowdfunding.
Zo’n bijdrage gaat uiteraard geheel vrijwillig worden. Alle beetjes helpen.