We gaan naar Italiƫ! De GP van dit weekend is op Monza. De afgelopen twee jaar zagen we daar verrassende winnaars; vorig jaar Ricciardo en het jaar ervoor Gasly. Dat waren de jaren van Mercedes dominantie. Krijgen we dit jaar weer een verrassing? Gaat Mercedes dit jaar juist winnen? En kan Ferrari in dit (toch wel) rampjaar thuis in ieder geval met behulp van wat gele accenten op de wagen winnen? Of is Max hier ook weer onverslaanbaar? Allemaal vragen die het team van dit verdomd leuke spelletje in een quiz heeft samengevat.

Vraag 1. Wat wordt de poletijd
Vorig jaar was de kwalificatie al op vrijdag, omdat er toen op zaterdag zo’n onbenullige sprintrace werd gehouden met weinig voorbereiding voor de teams wat resulteerde in een poletijd voor Bottas van 1:19.555. De auto’s zijn dit jaar iets langzamer, maar ze hebben een dag extra voorbereiding, dus uw coach denkt dat het niet veel verschil zal maken.
De poletijd zal rond de 1:20.000 liggen.

Vraag 2. Wie rijdt de snelste ronde?
Ferrari wil punten pakken en zal Sainz opofferen om dat extra punt te pakken.
Sainz

Vraag 3. Wie pakt de pole?
Ook hier zal Ferrari alles doen om de pole te pakken, ze lieten in Belgiƫ al zien dat ze goed zijn in het creƫren van een slipstream en dat wordt geperfectioneerd op Monza.
Leclerc

Vraag 4. Wie wint?
Hij is onverslaanbaar, onze Max. Ferrari blijft, volgens de woorden van Binotto, in de leerfase, dus er zal wel weer iets mis gaan.
Max

Vraag 5. Thuisrace voor Ferrari. Als de uitslag van de kwalificatie de race uitslag zou zijn dan:
De snelheid heeft Ferrari wel, dat is het probleem bij de Scuderia niet. Op de zaterdag gaat het goed.
A Zou Ferrari meer punten scoren dan Red Bull

Vraag 6. Mercedes lijkt het op snelle circuits zoals Monza slecht te doen in de kwalificatie. Klopt dat?
Het is niet alleen dat de Mercedessen op snelle circuits niet zo snel zijn, maar ook dat de Alpines dat juist wel zijn.
A Klopt als een bus. Beide Alpines kwalificeren weer voor beide Mercedessen

Vraag 7. Welke plaag staat Ferrari deze keer te wachten?
1 Er gaat een motor stuk in de kwalificatie of race
2 Minimaal 1 Ferrari haalt Q3 niet

Het is bijna een zekerheid dat er iets misgaat bij Ferrari. Maar de motoren blijven heel en de kwalificatie gaat goed. Er gaat vast iets anders fout, een pitstop, tactisch, bandenpech, benzine op, motorkap die niet vastzit, je kan het zo gek niet bedenken of het overkomt Ferrari dit jaar.
D Genoemde plagen blijven Ferrari bespaard

Vraag 8. Alonso (nu 59pt) liep op Zandvoort 6 punten in op teamgenoot Ocon (nu 66pt). Na Monza:
Bij teams in de middenmoot is 7 punten best veel. En hoewel de oude vos een goede reeks resultaten heeft neergezet gaat hij die 7 punten niet inhalen. Als hij namelijk Ocon inhaalt en even opzij kijkt, dan ziet hij de helm van zijn eerste grote opponent, Schumi. Dan drukt hij het gas nog verder inā€¦ (Ocon rijdt dit weekend met een Schumacher tribute helm)
C Heeft Ocon meer punten dan Alonso maar het verschil is kleiner geworden

Vraag 9. Team Pizza (de in Italiƫ gevestigde teams Ferrari en Alpha Tauri) tegen team Rƶsti (de teams Mercedes en Sauber/Alfa Romeo). Welk team pakt de meeste punten?
Niet dat ik verstand heb van voetbal, maar ik hoor ze wel over thuisvoordeel praten. En waarom zou dat voor Formule 1 niet zo zijn? Kijk naar Hamilton op Silverstone, Max op Zandvoort. Een coureur (weet zo snel niet meer welke) zei ooit eens een thuiscircuit je een paar tienden op kan leveren.
A Team Pizza

Vraag 10. Als de Mercedessen, de Ferrariā€™s en de Red Bulls niet mee zouden doen dan wordt de race gewonnen door:
We kunnen hier dus kiezen uit Alpine (Renault motor), McLaren, Aston Martin en Williams (Mercedes motor), Sauber en Haas (Ferrari motor) of Alpha Tauri (Honda motor). Hier begaat het team van de fameuze F1-quiz overigens wel een kleine fout, want het is geen Honda motor, maar een HRC.
Maar vooruit, statistisch gezien is de grootste kans dat het een Mercedes motor wordt (6/20), maar zo simpel is het helaas niet. Als we de vorige hoge snelheidsrace erbij halen (Spa) dan was het antwoord op deze vraag Alpine, dus een logisch gevolg is dat hier ook.
A Een wagen met een Renault motor

Vraag 11. De strijd in de kelder van het klassement. Albon, Stroll en Zhou. Wie scoort de meeste punten?
De meeste kans op punten lijkt toch Albon in de Williams met de hoogste topsnelheid. Maar haalt hij daarmee wel de top 10? Dan gaat uw quizcoach toch voor “ja, dat doet-ie”. En dat puntje gunnen we dat team toch?
A Albon

Ik wens u een mooie race en een prachtige quizuitslag.

Uw quizcoach.