Er hangt iets aan je Yas Marina

Ja ja, het is de laatste keer en uw vertrouwde quizcoach is al in winterslaap. Gelukkig had het team mij als jonge getalenteerde quizcoach achter de hand. En let u goed op mijn woorden: vergeleken bij de invalbeurt die ik hier ga maken zal die van George Russel van vorige week geheel verbleken.

Vraag 1. Wat wordt de poletijd.
Waar er elk jaar weer een jaartje bijkomt gaat er elk jaar bij de poletijd een kleine seconde vanaf. Vorig jaar reed Hamilton 1:34,779 dus als je dit keer iets onder de 1:34.000 gaat zitten moet het goed komen

Vraag 2. Wie zet hem op pole?
Hamilton zal zich misschien wel rot geschrokken zijn. Een jochie van een achter achteraan team reed net zo snel als hij voor een fractie van het salaris terwijl Lewis in een gesealed appartement rondhing. Hij gaat bewijzen dat hij zijn vele geld dubbel en dwars waard is en pakt de pole.
Lewis is back in the office.

Vraag 3. Wie wint
Zie vorig antwoord, vervang alleen het woordje pole voor het woordje winst.
Lewis is back in the office.

Vraag 4. Laatste race voor Magnussen. Hoe kwalificeert hij?
Kevin heeft een leuk vooruitzicht bij Ganassi en heeft een hele dag met Mike Hull over racen kunnen kletsen en dat vindt hij leuk. Het zal echter niet genoeg zijn voor het halen van Q2.
C. Hij komt niet verder dan Q1

Vraag 5. Laatste race voor Albon? Hoe kwalificeert hij?
Zou het inderdaad zijn laatste race zijn? Het lijkt erop, maar hij zal zijn uiterste best doen. Max gaat ‘m geen cadeautjes geven, dus hij kwalificeert achter de Nederlander, met een achterstand van 0,3 tot 0,6 seconden.
C. 0,3 tot 0,6 sec achter Max

Vraag 6. Laatste race voor Racing Point, volgend jaar heten ze Aston Martin. Hoe gaat de kwalificatie?
Die vraag is eigenlijk al beantwoord want Perez start achteraan. Dus beide wagens in de top 10 gaat ‘m waarschijnlijk niet worden tenzij Sergio zich in de kijker wil rijden en denkt de snelste tijd in Q1 te kunnen rijden. Maar professioneel gezien zal de Mexicaan zich in Q2 eruit laten rijden. Dan hangt het van Stroll af en die zie ik wel top 10 rijden, maar top 5 zal teveel gevraagd zijn.
C. Slechts 1 wagen in de top 10

Vraag 7. Laatste race voor Sainz en Ricciardo bij hun teams. Hoe finishen ze?
Sainz is snel en Ricciardo is snel. En de laatste tijd blijven ze onder normale omstandigheden hun teamgenoten voor. Dus ze finishen voor de teamgenoten en ik denk dat Sainz ook net z’n neus voor Ricciardo over de finish prikt.
A. Sainz voor Ricciardo en beiden finishen voor hun teamgenoot

Vraag 8. Laatste race voor Perez? Podium?
Ik ga uit van een saaie race, want zo gaat het vaak in Abu Dhabi. En onder die omstandigheden gaat Perez niet ver genoeg naar voren komen. Hij blijft buiten de top 5.
C. Perez finisht buiten de top 5

Vraag 9. Laatste race voor Kvyat. Hoe finisht hij?
Een beetje een grijze Russische duif, die Kvyat. We zeggen wel laatste race maar… de Rus is wel vaker teruggekeerd uit weggestuurde positie. Zijn afscheid zal grijs zijn, zo’n 11e, 12e of 13e positie waar niemand het ooit over heeft.
C. P11 of P12 of P13

Vraag 10. Vettel’s laatste race voor Ferrari.
Seb heeft in Turkije zijn grootste lol gehad. Daarvoor interesseerde het ‘m allemaal niet en daarna ook niet. De Ferrari is toch een hondenhok dat niet vooruit te branden is op die rechte stukken van Abu Dhabi. Ik voorzie geen punten en hij finisht ook niet voor Leclerc.
D. Hij pakt geen punten en finisht achter Leclerc


Wij wensen u een mooie gedenkwaardige slotrace toe en veel geluk bij het invullen van de vragen. Hoe je het ook bekijkt, het blijft een gedenkwaardig seizoen en u zult later aan uw kleinkinderen kunnen vertellen dat u daar mooi bij was. Bij de F1-Quiz!