Opgelet!

Bij de GP van Monza dit weekend is er op zaterdag de sprintrace en vindt de kwalificatie plaats op de vrijdag om 18:00 uur. Uw quiz antwoorden moeten dus al op de vrijdag, v贸贸r 18:00 binnen zijn!

Beste quizdeelnemer.
Heeft u ook zo genoten van de Skihut op Zandvoort? Was u geroerd door de tranen van Coronel? Of geschokt omdat onze Koning zo amicaal was met Djek? Heeft u gezien hoe leeg de hoofdtribune was toen op zaterdag de W-series werd gereden? Wilde u zichzelf ook bijna opknopen bij het beluisteren van het commentaar van Plooij bij de vrije trainingen? (“Hier zien we Ocon rijden, die is ook op de baan. Daar staat Toto Wolff in de pits. We zien veel oranje op de tribunes. Het is droog, de zon schijnt. Hier rijdt Norris op het rechte stuk. Daar ziet u de pitstraat. We zien Perez slingeren om de banden op te warmen. Er zijn veel mensen naar Zandvoort gekomen. We zien Max praten met dokter Helmut Marko. En hier zien we hoe Bottas zijn helm op zet.” … etc etc …)
We missen Rick Winkelman en we wensen hem veel beterschap.
Zullen we de vragen even doornemen?

Vraag 1. Wat wordt de poletijd op vrijdag?
Vorig jaar pakte Hamilton de pole met een 1:18.887. De wagens zijn dit seizoen ietsje minder snel en er is bovendien slechts 1 uurtje vrije training voordat er gekwalificeerd gaat worden op de vrijdag. De snelste tijd in de vrije training zal een indicatie geven en bij de kwalificatie zal het dan nog wel 0,5 tot 1 seconde sneller gaan. Uw quizcoach denkt dat de pole-tijd net onder de 1:20 zal komen te liggen.
1:19.8

Vraag 2. Wie kwalificeert op vrijdag op pole?
Ook hier zal de vrije training u een indicatie geven. Het zal vermoedelijk weer tussen Hamilton en Verstappen gaan. Of tovert Ferrari met hun verbeterde motor iets uit de hoge hoed?
Hamilton

Vraag 3. Wie wint de race op zondag?
Het zal vermoedelijk weer tussen Hamilton en Verstappen gaan. Uw quizcoach vertrouwt op de race pace van Max en de tactiek van RedBull.
Max

Vraag 4. Monza. Een Mercedes circuit?
Mercedes moet in de aanval, op dit circuit liggen hun kansen.
C Mwoah. In de kwalificatie op vrijdag staat er slechts 1 wagen met een Mercedes motor voor Max

Vraag 5. Wie wint op zaterdag de sprintrace?
Als Max weer zo鈥檔 raketstart heeft zoals op Zandvoort en hij start vanaf de eerste rij dan is de kans groot dat hij bij de eerste bocht de kop pakt. Aan de andere kant zal hij geen grote risico鈥檚 nemen, de meeste punten worden immers op de zondag verdeeld. Wordt het Max of wordt het Lewis? Of wordt het tranendal?
B Lewis

Vraag 6. Waar start Perez?
Op de redactie van de F1 quiz betwijfelen wij of een nieuwe, eventueel opgeschroefde motor voor Perez het grote verschil gaat maken. Vanaf welke plek Perez op zondag van start gaat? Uw quizcoach denkt:
D Vanaf P6 of lager

Vraag 7. Vrijdag de kwalificatie, zaterdag de sprintrace en zondag de race. Ferrari rijdt met de nieuwe, verbeterde motor. Worden de Tifosi daar blij van?
Of die nieuwe motor daadwerkelijk er voor gaat zorgen dat Ferrari in de top 3 mee strijden is de grote (quiz)vraag. Op 1 van de 3 dagen in de top 3 zou spectaculair zijn, maar valt zeker niet uit te sluiten. Je weet tenslotte maar nooit of Max en Lewis het op de spits gaan drijven en elkaar uit de race tikken.
C Sprankje hoop. Op 1 van de 3 dagen minimaal 1 Ferrari in de top 3

Vraag 8. Pierre Gasly. Op Zandvoort werd hij vierde en vorig jaar won hij de GP van Monza. Op welke plek finisht hij op zondag?
Leuke suggestieve vraagstelling van de heren van de F1-quiz. Uw quizcoach trapt er niet in.
D P7 of lager of hij valt uit

Vraag 9. Ferrari ging na Zandvoort McLaren voorbij in de stand voor de constructeurs. Ze liggen nu 11,5 punten voor. Slaat McLaren terug?
Pfoeh鈥 Deze is lastig. Normaal gesproken verwacht je dat McLaren hier wel her derde team zal zijn vanwege hun hoge topsnelheid. Maar die nieuwe motor van Ferrari, maakt dat ze sneller dan de McLarens? Wederom adviseer ik u om de vrije training als leidraad te nemen voor het beantwoorden van deze vraag.
B McLaren blijft achter Ferrari maar loopt wel in

Vraag 10. Wie pakt op zondag het punt voor de snelste ronde?
Dat zal er van af hangen wie het zich kan veroorloven om zonder plek verlies een pitstop te maken. Of zou Bottas of Perez zich laten opofferen om ten koste van een lagere finish plek dat ene puntje weg te snoepen? Nu Bottas bij Mercedes vertrekt zal hij zich toch niet langer laten piepelen? Okee, Bottas strepen we af. Max en Lewis kunnen zich zo鈥檔 pitstop voor verse banden vermoedelijk niet veroorloven, dus die strepen we ook af. Dan blijft Perez over. En Perez heeft wel wat goed te maken鈥
A Een RedBull

Namens het gehele team van de F1-quiz wens ik u veel geluk en een fijne race!