Vraag 1. Wat wordt de poletijd?
1.24.303 was de poletijd van Lewis vorig weekend. Pirelli zou dit weekend met zachtere banden komen en dan zou je zeggen je kunt hier nog een hapje vanaf halen. Maar ze zijn nu nog de lekke banden aan het onderzoeken en als het aan het rubber lag dan zouden ze misschien weer dezelfde compound uitdelen. Iets waarvan mij de logica ontgaat omdat je met een zachtere compound gedwongen bent om 2 stops te maken, dus minder lang ermee rondrijden, en met de hardere compound rijden ze langer over het asfalt. Maar goed we gaan het zien. Voorlopig ga ik van een zachtere compound uit en iets hogere tracktemperatuur.
1.24.0

Vraag 2. Wie zet hem op pole?
Bottas of Lewis

Vraag 3. Wie wint?
Ik heb zijn CV voor Silverstone er nog eens bijgenomen; zes overwinningen waarvan 5 de afgelopen zes jaar. zes maal pole en viermaal snelste ronde. We hadden beter kunnen vragen of Lewis Grand Chelem – pole, winst, snelste ronde- pakt. Het is Lewisland.
Het is ondertussen 7 overwinningen en 7 maal pole geworden. Zullen we er nog een kruisje bij zetten?
Lewis pakt de winst

Vraag 4. Zowel Renault als McLaren drongen de vorige race met twee wagens door tot Q3. Dit weekend
Albon viel buiten de top 10 en Perez was er niet bij om het feestje te verstoren. Of Perez er nu wel bij is blijft nog tot donderdag onzeker. Het blijft een kwestie van wikken en wegen. Het tempo van de Renault viel mij reuze mee maar ze stonden wel achter beide McLarens in de kwalificatie. Ik denk dat Ocon buiten de boot valt
Zak gaat uit zijn dak.

Vraag 5. Vettel stond bijna 1 sec achter zijn teamgenoot in de kwalificatie. Ditmaal:
Vetteltje, Vetteltje wat maak je me nou? Terwijl Leclerc nu al twee maal op het podium heeft gestaan worstelt Sebastian ergens achterin met een Haas of een Williams in zijn slipstream. Wie hem na afloop van de GP hoorde spreken kreeg de indruk dat hij de wanhoop een beetje nabij was. Dat hij de handdoek voor wat betreft Ferrari in de ring heeft geworpen. Vettel wil graag doorgaan maar heeft alleen Aston Martin als reddingsboei. De tweede afspraak op Silverstone zou hij graag aan zich voorbij laten gaan. Misschien kan hij de Corona test een beetje manipuleren, twee weken vrijaf zou hem wel goed uitkomen.
Hij zal weer achter Charles staan. Het gat? Ik vrees weer een seconde ik verwacht iets van een halve seconde, ik hoop minder dan 0.2 seconde.

Vraag 6. Pierre Gasly
Pierre Gasly terug in de Red Bull! Nee Pierre is op zijn plaats bij Ome Franz. Of je nu in het kamp Gasly zit of Gasnie (sorry) je moet toegeven dat hij bij Alpha Tauri is opgebloeid. Vorig weekend reed hij bij de kwalificatie exact dezelfde tijd als Lance Stroll. Enkel omdat Stroll de tijd 1 ronde eerder had neergezet mocht de Canadees door en mocht Pierre Q3 op zijn brandwerend hemdje schrijven. Wat het dit weekend gaat worden? Uw suggestie is net zo goed of beter dan de mijne. Het kan zijn dat Pierre weer eens motorpech krijgt of dat Latifi hem in de weg rijdt.
Hij reed vorige week in de punten en in Oostenrijk een keertje, maar toen vielen er veel uit.
Ik denk twee keer tant pis, dat is Frans voor broodje pindakaas.

Voor de volgende twee vragen is het misschien handig om de puntentelling bij de hand te hebben.
1e plaats——-25 punten, 2e plaats———-18 punten, 3e plaats——15 punten, 4e plaats——12 punten, 5e plaats——10 punten, 6e plaats——8 punten, 7e plaats——6 punten, 8e plaats——4 punten, 9e plaats——2 punten, 10e plaats——1 punt

Vraag 7. Norris en Ricciardo slaan de handen ineen tegen Stroll en Leclerc. Wie haalt meer punten?
Afgelopen weekend wonnen de twee lachebekjes met 22-17. Eerlijk gezegd denk ik dat ze dit weekend weer winnen want Norris en Ricciardo zijn in goede doen. Leclerc is heel erg goed bezig maar Lance zakte door het ijs. Voelde hij de last van het team op zijn schouders na het wegvallen van Perez? Geen idee, maar de roze taxi stelde behoorlijk teleur.
Go Bassie en Adriaan

Vraag 8. Team Honda (Red Bull en Alpha Tauri) vs team Renault (McLaren en Renault)
Uitslag vorige week? 30-29 voor team Renault. Scoren Renault en McLaren samen weer meer dan Red Bull en Alpha Tauri? Het zou zomaar kunnen maar ik zou er enkel het geld van mijn schoonmoeder op durven zetten. Ik ga hier ook niet verder op speculeren. Dit is een dobbelsteen vraag.
Het werd 2, dus B

Vraag 9. Albon
Ach als we Gasly behandelen dan mag Albon toch ook niet ontbreken. Albon heeft niet de lijn van 2019 kunnen doortrekken. Aan de andere kant, Lewis beroofde hem van een podium in Oostenrijk en als je de rest van de uitslagen kijkt dan is het eigenlijk niet verkeerd. Die jongen heeft een goed weekend nodig, te beginnen met de kwalificatie. Ik zie hem wel een top 5 pakken.
Top 5

Vraag 10. Wie wordt best of the rest?
U kent de regels, rijders van Mercedes, Red Bull en Ferrari zijn eventjes uitgesloten. Vorige week was het Ricciardo die de vetlederen medaille voor best of the rest in ontvangst mocht nemen. Ik ben geneigd om Sainz de medaille op te spelden. Norris heeft het hem de eerste drie races moeilijk gemaakt en in Hongarije zag ik een getergde Sainz en in Silverstone was Norris in de kwalificatie een klasse apart maar in de race was hij dat voordeel al na 1 ronde kwijt. Een enkel puntje ter overweging. De Renault schijnt zuinig om te springen met de banden getuige de opmars in de slotfase.
Sainz wordt best of the rest

Wij wensen u een mooie gedenkwaardige race toe en veel geluk bij het invullen van de vragen. Hoe je het ook bekijkt, het blijft een gedenkwaardig seizoen en u zult later aan uw kleinkinderen kunnen vertellen dat u daar mooi bij was. Bij de F1-Quiz!