Vraag 1. Wie wint?
Bottas won hier vorig jaar op zijn bordje pap. Gaat hij deze stunt herhalen omdat Lewis wellicht nog niet helemaal scherp staat? Of is de Brit vanaf race 1 gefocused? En Red Bull, hebben ze een wagen die vanaf de eerste race voldoende competitief is of wordt het weer achter de feiten aan lopen?
En dan is er nog Ferrari, hebben zij vrachtwagens vol zand meegenomen naar Barcelona of hebben ze echt behoorlijk wat snelheid ingeleverd?
Vragen, zoveel vragen en uw quizcoach moet maar overal een antwoord op hebben.
Bottas? Zou kunnen maar Lewis zal beseffen dat hij dit seizoen geen puntje mag morsen. Max? Ik neem aan dat Red Bull dicht bij Mercedes zit en dat Max het laatste beetje wel kan overbruggen. Ferrari, the prancing horse als dark horse? Absoluut.
Allemaal goed en wel quizcoach, wie gaat er nu winnen?
Geen idee, Lewis, Max, Bottas, Leclerc. Ik zou zeggen negeer uw onderbuik en gebruik uw verstand om tot een weloverwogen antwoorde te komen. Ik gebruik mijn dobbelsteen wel.
Hamilton wint.

Vraag 2. Wat wordt de poletijd?
Vorig seizoen liet Lewis een 1.20.486 noteren als snelste tijd tijdens de kwalificaties. De wagens zijn doorontwikkelingen van vorig seizoen dus ze zouden een stukje harder moeten gaan.
We gaan voor een hoge 1.19.
1.19.850

Vraag 3. Wie zet hem op pole?
Wordt het Lewis met zijn wonderstuurtje of Max met de verbeterde Honda power? Of zijn ze bij Ferrari dusdanig geprikkeld dat ze er een snel rondje uit kunnen persen?
Het kan allemaal. Ach, wie maken wij wat wijs, Hamilton staat hier al sinds 2014 onafgebroken op pole. Die gaat zijn 10-rittenkaart eerst volmaken.
Lewis Hamilton pakt zevende opeenvolgende pole in Melbourne.

Vraag 4. Op welke rij kwalificeert de langzaamste Ferrari?
Als dat op de eerste rij zou zijn dan betekent dat dat de Scuderia de voorste rij inneemt. Zullen wij deze optie maar vergeten?
De tweede rij; dat is heel goed mogelijk als alles gewoon weer verder gaat zoals wij vorig seizoen zijn geeindigd. Doorlopen mensen niets aan de hand, rustig doorlopen.
De derde rij; dan zou Albon voor de twee Ferrari’s gekwalificeerd hebben. Kan, maar niet erg waarschijnlijk als de Ferrari zijn normale snelheid heeft. Het is een ander verhaal als de Red Bull aan snelheid heeft gewonnen en Ferrari heeft moeten inleveren.
Andere rij; in Barcelona leek het er op dat Ferrari over de schouder moest kijken omdat ze toch wel veel snelheid ingeleverd hadden. Vooral de Racing Point was wel heel erg snel over 1 ronde. Het kan soms ouderwets chaos zijn bij Ferrari en omdat er nu van alles aan de hand is rond het team kan dat zijn weerslag hebben in Melbourne.
Maar uw quizcoach is vandaag in een behoudende bui.
Antwoord B. Tweede rij

Vraag 5. Renault, Alpha Tauri, Racing Point en McLaren. Welk team kwalificeert op de hoogste positie?
De directe achtervolgers van de top 3 teams, wie zit er het dichtst op, zo had de vraag ook geformuleerd kunnen worden.
Zou Racing Point ook de optie party mode bij het pakket gekregen hebben? Renault beweerde in de winter dat zij nu ook dat speciale knopje op het stuur hebben, maar die beweren ook over de snelste motor te beschikken. En het is een beetje ondergesneeuwd door de heisa rond het sjoemelen van Ferrari maar ook Renault heeft aan het einde van afgelopen seizoen naast het potje gepiest. Iets met een voorgeprogrammeerde versnellingsbak.
Ik krijg in mijn oortje te horen dat ik wat sneller mijn conclusie moet trekken. Niemand leest tegenwoordig nog meer dan 140 tekens en ik zit inmiddels al op 600 woorden en ik ben pas op de helft. Mijn conclusie dus. In Barcelona was vriend en vijand verrast door de snelheid van Racing Point, vooral over 1 ronde schijnt het wel topsnor te zitten.
Antwoord B. Racing Point.

Vraag 6. Williams, haalt een wagen Q2?
Vijf wagens blijven steken in Q3. Dat houdt in: wil er 1 wagen van Williams doorgaan naar de tweede ronde dan moet deze vijf wagens achter zich houden. Naast de tweede Williams zijn dat dus nog vier wagens. Claire Williams heeft als doelstelling om eindelijk eens die tweede ronde te halen. En dan het liefst op regelmatige basis. Ze zal die tweede ronde ook wel halen, de Williams zit duidelijk dichter bij de andere teams en dan met name bij Haas en Alfa Romeo. Of het ze in Melbourne al gaat lukken? Ik denk het niet, ze zullen niet met twee wagens op de laatste rij staan maar het zal nog te weinig zijn om door te stoten naar Q2. Denk ik.
Antwoord C. Helaas peanut butter.

Vraag 7. Komt er een Ferrari op het podium?
Je zou ook kunnen vragen of Mercedes of Max een steekje laat vallen. Ik neem aan dat iedereen zijn zondagse overall heeft aangetrokken om er zo goed mogelijk op te staan.
Antwoord D. Nope

Vraag 8. Ricciardo, Gasly, Perez, Sainz. Wie finisht het hoogst?
U heeft zo uw eigen favoriet en uw mening zal derhalve enigszins gekleurd zijn. Ik ga u echt niet proberen om te praten. Uw quizcoach draagt maar 1 kleur bril en die is oranje. En soms roze.
Antwoord C. Perez

Vraag 9. Williams, rijden ze in de punten?
Laten we nu niet te hard van stapel lopen, geen punten
Antwoord D. Laten we nu niet te hard van stapel lopen, geen punten.

Vraag 10. En Max?
Zullen we de eerste race nog even de kat uit de boom kijken? Wij zetten in op een degelijke prestatie waarvan Max na afloop kan zeggen dat hij het maximale eruit heeft gehaald.
Antwoord B. Geen winst wel podium. We kunnen nog kampioen worden.

Nou dames en heren, de kop is eraf. Uw quizcoach wenst iedereen een machtig mooi seizoen toe, en heel veel geluk en wijsheid met dit spelletje.

En voor de nieuwkomers, welkom en geniet er van!