Quizcoach Hongarije

De 37ste GP van Hongarije, vanaf 1986 elk jaar verreden en geen enkel gerucht dat het binnenkort stopt. Dat hebben ze daar achter het IJzeren Gordijn toch goed voor elkaar. Het is Mickey Mouse baantje, een Monaco zonder vangrail, warm en soms zeiknat. De weersverwachting voor zaterdag is 80% kans op regen en zondag 40% kans. Maar ja, valt het voor, tijdens of vlak na de race?

Vraag 1. Wat wordt de poletijd?

Wordt het droog of wordt het nat? Bij droog weer zegt uw Quizcoach 1:16.500, maar het wordt nat, dan is het wel een beetje gokken en zeg ik 1:35.567.

Vraag 2. Wie rijdt de snelste ronde?

Sainz wordt dit keer ingezet om het extra puntje te pakken

Vraag 3. Wie kwalificeert op pole?

Ferrari is snel en Leclerc bewijst dat eens te meer.

Vraag 4. Wie wint?

Alles valt of staat met betrouwbaarheid en foutloos rijden, dat heeft Ferrari de afgelopen races wel laten zien. Maar ze zijn wel het snelst, dus als hij geen fouten maakt en de auto heel blijft gaan we toch voor Leclerc.

Vraag 5. Vettel zingt een Beatles liedje voor de snelste van de vier coureurs Albon, Zhou, Stroll en Tsunoda.

De vraagstelling wel weer een beetje raar verpakt, maar de vraag is dus gewoon wie is het snelst van deze vier coureurs. Ik denk dat Vettel met zijn naderende pensioen wel andere dingen aan zijn hoofd heeft dan zingen… Maar goed, de snelste van deze vier coureurs zal Albon zijn. With a little help from his friends… Antwoord A

Vraag 6. De updates bij Haas zijn alleen voor Magnussen

De eerste updates voor Haas, dan kan je toch wel vooruitgang verwachten, maar haalt Magnussen de top 12? Ja, en hij blijft ook voor Schumacher. Antwoord A

Vraag 7. De strijd tussen George Russell en Lewis Hamilton.

Lewis heeft het vuur weer terug en Russell is gewoon lekker bezig. Het is dus kiele kiele tussen de heren. Maar Lewis heeft het hobbelen van de auto onder controle en dat maakt dat hij Russell op beide dagen verslaat. Antwoord D.

 Vraag 8. Zien we brokken in de eerste ronde?

Wat is dat toch voor vraag? Daar is geen kennis voor nodig, geen maandenlange training om deze pagina te vullen. Ik gooi een muntje op. Kop, het wordt antwoord B.

Vraag 9. De Britten (Hamilton, Russell, Norris) tegen de Spaanstaligen (Sainz, Perez, Alonso). Wie scoren de meeste punten?.

Ik ben aan de ene kant anglofiel, maar ik wil hier ook graag mijn Spaanstalige talenten tentoonspreiden… Creo que serán los hispanohablantes. La respuesta B.

Vraag 10. De pitstops van Ferrari geven teambaas Binotto hoofdpijn. Hebben ze dit keer hun zaakjes op orde?

Het zit Ferrari gewoon een keer mee, en Max kan dat prima hebben. Het gaat allemaal volgens een leien dakje. Antwoord A.

Vraag 11. Ferrari en Mercedes. Welk team scoort meer punten?

Het wordt een Ferrari feest. Rood is de kleur, ze scoren meer punten dan Mercedes. Antwoord A.

Ik wens u een mooie race en een prachtige quizuitslag.

Uw quizcoach.