Uw quizcoach constateert dat de terugkeer naar de kampioenschapslocatie van 2021 zo nodig nog ongezelliger is geworden. In de media dan, Abu Dhabi is sowieso sfeerloos. Verleden jaar was de sfeer giftig, nu giftig in het kwadraat lijkt het wel. Tijd voor vakantie, hoewel uw quizcoach nog even gaat nagenieten met de Adelaide 500 (op TV dan).

Maar laten we nog even de laatste vragen van het jaar doornemen.

Vraag 1. Wat wordt de poletijd
Het hele jaar ligt de poletijd al een seconde hoger dan verleden jaar. Dat zal in Abu Dhabi niet anders zijn: een seconde erbij: 1:23.109 .

Vraag 2. Wie rijdt de snelste ronde?
Het zal iemand moeten zijn die niet meedingt voor de overwinning. Mercedes is uit dat groepje gevallen dus daar zal uw quizcoach het niet gaan zoeken. Ferrari dan? Leclerc strijdt nog voor de 2e plaats dus die zal geen risico nemen. Dan wordt het weer Sainz.

Vraag 3. Wie pakt de pole?
In Brazilië liep het niet maar op vergelijkbare circuits als Abu Dhabi voert Max toch vaak de boventoon.

Vraag 4. Wie wint?
Het is een beetje koffiedik kijken en wellicht moet Max Perez nu echt helpen. Toch gokt uw quizcoach dat Max het jaar in stijl wil afsluiten

Vraag 5. Mercedes. Lukt het ze om in de top 3 te kwalificeren?
Vergeet Ferrari maar, Mercedes is er voorbij en heeft Red Bull ook bijgehaald, in elk geval die ene.
A Ja, met 2 wagens

Vraag 6. Perez vs Leclerc. Wie kwalificeert het beste?
Ferrari heeft de ontwikkeling van de wagen gestopt en dat zag je al in Brazilië. Als Perez er niet voor komt heeft hij het aan zichzelf te danken
B Perez

Vraag 7. Alonso vs Ocon
Alonso staat 5 punten achter maar de posities waarin de Alpines over het algemeen over de finish gaan leveren niet zoveel punten op. Dus dat Ocon nog gepasseerd wordt is niet heel waarschijnlijk. Maar Alonso is op z’n oude dag nog wel heel snel zoals in Brazilië te zien was.
C Alonso eindigt voor Ocon maar blijft in punten achter op Ocon

Vraag 8. Twee duels. Alfa Romeo vs Aston Martin (nu 5pt verschil) en Haas vs Alpha Tauri (nu 2pt verschil). Na de race:
Oftewel, Aston Martin nog voorbij aan Alfa Romeo en gaat Alpha Tauri nog voorbij aan Haas? Aston Martin is redelijk in vorm en heeft een veteraan die in stijl wil afsluiten, terwijl bij Alfa de gang er wel uit is. Haas lijkt echter weer op stoom te zijn en Alpha Tauri is al het hele jaar vlees-noch-vis. Dus:
C Is alleen Aston Martin boven of gelijk gekomen met Alfa Romeo

Vraag 9. Gaat Max Perez helpen?
Hmm, uw quizcoach twijfelt een beetje. Hij verwacht niet dat Max een positie aan de kop van het veld zomaar gaat laten lopen. Maar mocht het niet lekker gaan dan zal de zak van sinterklaas wellicht wel open gaan. Maar uw quizcoach ziet het niet zo ver komen.
B Max rijdt gewoon zijn eigen race en blijft voor Perez

Vraag 10. Mercedes liep in Brazilie 21pt in op Ferrari, het verschil is nog maar 19pt. Hoe eindigen ze in de WK stand?
Vorige week werd onder vraag 10 ook al gesteld dat Ferrari al met volgend jaar bezig is nu de 2e plaats zo’n beetje is veilig gesteld. Maar niet helemaal dus, en zondagavond zal het helemaal niet zijn.
C Mercedes eindigt met meer punten als Ferrari in de WK stand

Vraag 11. Laatste race voor Vettel en voorlopig laatste race voor Ricciardo. Hoe gaan ze het doen?
Uw quizcoach heeft geconstateerd dat Vettel er nog altijd zin in heeft maar dat Ricciardo het kwijt lijkt te zijn. Maar Vettel rijdt geen top 8.
C De ene finisht in de top 10, de ander finisht buiten de top 10

Uw quizcoach wenst u een mooie race en een prachtige quizuitslag.

Uw quizcoach.