Imola

Vraag 1. Wie wint?
Hamilton mocht zijn 93e bijschrijven en is onderweg naar 100+

Vraag 2. Wat wordt de poletijd?
Wist u dat MissKim slechts 0,002 sec naast de poletijd zat? Twee duizendste! Hoeveel is dat op een mensenleven? Als wij een prijs hadden voor degene die het best de poletijd kan voorspellen dan had MissKim deze beslist gewonnen. Hoewel, dan moet je het natuurlijk over een heel seizoen uitsmeren. Zeg jongens van de Quiz, is het geen idee om hier ook een flesje bier op te zetten?
1.13.609
Noot van de jongens van de quiz. Beste quizcoach wij geven al 30 biertjes weg op een seizoen en dan rekenen wij de biertjes die jij wegzuipt er nog niet bij. Als jij zo graag nog een prijs in het leven wilt roepen dan spreek je je eigen drankvoorraad maar aan.

Vraag 3. Wie zet hem op pole?
Gaap Hamilton. Het is jammer dat deze vraag vastgespijkerd zit in ons systeem anders hadden wij deze allang eruit geflikkerd. Wat? Alweer Bottas? Die rare Fin moet hier geen gewoonte van maken.
Bottas dus.

Vraag 4. Stel, Max, Bottas en Lewis verkloten hun kwalificatie. Welke 2 rijders staan er dan in de top 3 van de kwalificatie?
En ineens stond Gasly op P4. En daar had niemand rekening mee gehouden. Die jongen is zo op zijn plaats bij Alpha Tauri, die moet je niet verkassen.
Omdat wij ook geen rekening hadden gehouden met Gasly was D. hier het juiste antwoord
D. Anders

Vraag 5. Welke wagen kwalificeert in Q1 op P15 en haalt zodoende op het nippertje Q2?
Dit is best wel spannend. Zelf had ik Haas ingevuld en met nog een minuut te gaan stond Grosjean op 14 en Magnussen op 15 Haassie in het bakkie dacht ik dus, maar ze werden beide mooi nog eruit geknikkerd en Stroll was net niet het Haasje.
D. Een Racing Point

Vraag 6. Albon gaat voor zijn laatste kans. Hoe verloopt zijn weekend?
Dat wij na dit weekend een groot kruis achter Albon bij Red Bull in 2021 kunnen zetten is wel duidelijk. En toch begon zijn weekend niet echt slecht, hij zat nipt binnen de 0,4 seconde van Max wat hem een plaats op de derde startrij opleverde. Maar de zondag werd een deceptie.
Gasly liet bij de start nog zien hoe belangrijk een teamgenoot kan zijn voor Max. Bij de start dwong Gasly Lewis naar rechts en daardoor kon Max aan de linkerkant voorbij.
Later in de race speelde het gemis van een sterke teamgenoot nog eens een beslissende rol. Max zat in de sandwich tussen Bottas en Lewis en ging voor de undercut bij Bottas, toen nog leider in de wedstrijd. Lewis maakte vervolgens een extra lange stint, iets wat hij niet had gekund als er een tweede Red Bull in de buurt had gereden. De tweede Red Bull had dan ook de ondercut bij Lewis genomen waarop Mercedes dan had moeten antwoorden. Maar ja, kijken of het Hulkenberg of Perez volgend seizoen wel lukt.
C. Binnen de 0.4 maar buiten de top 6

Vraag 7. Lance Stroll. Krijgt hij (door eigen of andermans schuld) schade aan zijn wagen?
Natuurlijk reed Stroll schade. En hij reed zijn eigen monteur omver, reed een paar Marshalls bijna voor de sokken en crashte op een haar na met Ricciardo. Maar verder gaat alles goed met het zoontje van de baas en levert hij waardevolle feed back naar zijn team.
B. Hij krijgt schade tijdens de race

Vraag 8. Norris (1e met 65 p.) Albon (2e met 64 p.) en Gasly (3e met 63 p.) houden hun eigen competitie. Wie staat na Imola op de eerste plaats?
Leuke vraag blijft dit en we blijven hier voorlopig mee doorgaan omdat zowel bij de rijders als bij de teams de onderlinge verschillen in de subtop bijzonder klein zijn.
Albon spinde een paar ronden voor het einde en Gasly kreeg motorpech. Norris hield hem heel en pakte een paar puntjes. Hij stond al bovenaan en nu nog iets steviger.
A. Norris

Vraag 9. Waar finisht Russell?
Ach had u ook zo’n medelijden met hem? Of zat u voor de buis te vloeken omdat er 10 punten door uw neus werden geboord?
Nou Georgie boy boorde niet alleen zijn wagen in de vangrail maar ook zijn eerste muntfinish door zijn kokkerd. En Ericsson was niet in de buurt. Hij had het helemaal aan zichzelf te danken en hij wist het. Kàpòt was hij ervan. Ká-pòt. Gelukkig kreeg hij troost van Lewis en Romain. Aaaaah,
Aaaaaa. Hij valt uit.

Vraag 10. Stel, Max, Bottas en Lewis vallen uit. Welke 2 rijders zullen dan deel uit maken van de top 3?
Gasly viel dus uit. En toen stond Kvyat op. De Rus had een ijzersterke herstart na de SC situatie en leek even op een podium af te stevenen. Maar hij kon Ricciardo niet echt bedreigen. Ricciardo en Kvyat
D. Anders


Volgende GP is Turkije, wilt u wat meer weten over dit Tilke circuit dan adviseren wij u dit stukje https://www.f1-quiz.nl/istanbul/. Bijzonder lezenswaardig en nuttig.
Dank voor uw deelname, felicitaties naar Swen de winnaar en voor de rest. In Turkije gaat het beslist beter!

Tot over 2 weken!

Quizmeester.