Zandvoort

Vraag 1. Wat wordt op vrijdag de poletijd?
Het lijkt alsof Bottas na het bekendmaken van zijn contract met Alfa Romeo weer zin heeft in racen en weer snelheid heeft. Hij was 1/10de sneller dan Hamilton. Zijn tijd was 1:19.555

Vraag 2. Wie kwalificeert op vrijdag op pole?
Officieel heet het dan eigenlijk geen pole… Maar Bottas startte vanaf de eerste plek. Of zoiets…

Vraag 3. Wie wint de race op zondag?   
Niemand had deze zien aankomen. Een dubbel voor McLaren! Waar Ricciardo in het begin van het jaar niet wist waar hij het moest zoeken viel hier alles op zijn plek. Of hij het zonder de crash tussen Max en Lewis ook had gered? We zullen het nooit weten.
Ricciardo

Vraag 4. Monza. Een Mercedes circuit?
De kracht en snelheid van de Mercedes motor was er wel op Monza. Maar Max was nog net iets sneller dan de McLarens en dus was antwoord B correct.
B Best wel. In de kwalificatie op vrijdag staan er 2 wagens met een Mercedes motor voor Max

Vraag 5. Wie wint op zaterdag de sprintrace?
Echt spannend was de sprint race niet. Na de start gebeurde er weinig. Bottas lag na de start voor en dat bleef 18 ronden zo… Antwoord C.
C Bottas

Vraag 6. Perez nam in Zandvoort een nieuwe (extra) motor. Die gaan ze natuurlijk zo ver mogelijk open draaien en Checo start daardoor op zondag:
Het leek niet veel te helpen, Checo kwam niet in de buurt van Max, de negende startplaats was blijkbaar het hoogst haalbare. Antwoord D.
D Vanaf P6 of lager

Vraag 7. Vrijdag de kwalificatie, zaterdag de sprintrace en zondag de race. Ferrari rijdt met de nieuwe, verbeterde motor. Worden de Tifosi daar blij van?
De Tifosi hadden niet echt een fijn weekend. Er mochten al minder fans naar het circuit en Ferrari kon niet echt een indruk maken. Plaats 7 en 8 in de kwalificatie, plaats 6 en 7 in de sprintrace en plaats 4 en 6 in de race. De Italiaanse kranten hebben wat te mopperen… Antwoord D.
D. Gemopper. We zien op alle 3 de dagen geen Ferrari in de top 3

Vraag 8. Pierre Gasly. Op Zandvoort werd hij vierde en vorig jaar won hij de GP van Monza. Bij de race op zondag:
Dit was duidelijk niet het weekend voor het Alphatauri team. De kwalificatie ging nog voor Gasly, maar in de sprintrace was hij de enige uitvaller. En in de race was hij na drie ronden al klaar. Antwoord D.
D P7 of lager of hij valt uit

Vraag 9. Ferrari ging na Zandvoort McLaren voorbij in de stand voor de constructeurs. Ze liggen nu 11,5 punten voor. Slaat McLaren terug?
Nou en of McLaren terugslaat. En hoe! Een 1-2 finish, harder terugslaan kan bijna niet. Antwoord A.
A Yep, McLaren haalt Ferrari weer in of komt gelijk in punten

Vraag 10. Wie pakt op zondag het punt voor de snelste ronde?
Ricciardo won niet alleen, maar haalde met de snelste ronde nog een extra punt naar het team uit Woking. En natuurlijk naar zijn eigen puntentotaal. Antwoord D.
D Een wagen van een ander team