Wij zaten op het puntje van onze stoel. Carlos Sainz heeft gewonnen, maar dat had zomaar anders kunnen aflopen. Ferrari had het deze keer echter strategisch helemaal goed. Weliswaar ten koste van Leclerc, maar het resultaat telt en dat is de overwinning. Max had problemen met zijn auto. Wat de oorzaak was? Adrian Newey fluisterde in het oor van Peter Windsor dat het misschien de luchtvochtigheid was. Dan zal het Red Bull in Japan wel weer beter vergaan. In Singapore kon Max er nog een vijfde plaats uitslepen, mede dankzij Russel. De vragen dan maar.

Vraag 1. Wat wordt de poletijd?
Volgens mij is het de eerste keer dat iemand de poletijd precies tot op de duizendste seconde goed voorspelde. MikeD haalde daarmee de tweede plaats. De tijd die hij voorspelde was 1:30.984

Vraag 2. Wie rijdt de 1 na snelste ronde in de race?
Normaal gesproken gaan we er vanuit dat Max de snelste ronde rijdt en dan kijken wie er tweede is. De Red Bull was niet heel snel, maar Max was vierde snelste. Hamilton had de snelste ronde en Russel was het goede antwoord.

Vraag 3. Wie kwalificeert op de tweede plaats?
Veel gingen uit van een rode eerste rij, maar Russel verstoorde op het laatste moment dat feestje en zo was hij ook hier het juiste antwoord.

Vraag 4. Wie wordt tweede in de hoofdrace?
Carlos reed slim om de Mercedessen achter de McLaren van Noris te houden.

Vraag 5. Tijdens de kwalificatie zien we:
Eén foutje en je raakt de muur. Het is dan altijd even afwachten hoeveel coureurs die net iets over de grens gaat. Dat was er bij deze kwalificatie maar één, maar het was dan ook wel een flinke klap. Stroll wilde wat verloren tijd goed maken en verloor ‘m in de laatste bocht. En hij was de enige.
B Slechts 1 rode vlag.

Vraag 6. De wagen die op de 20ste plaats kwalificeert wordt aangedreven door:
Zoals hierboven staat wilde Stroll nog wat tijd pakken, want hij stond achteraan. Dat lukte dus niet. De Aston Martin van team papa Stroll met de Mercedes PU (Power Unit) was laatste en zou zondag zelfs niet starten. Of dat was omdat de auto niet meer in de korte tijd te repareren viel of omdat Stroll echt lichamelijk nog last had (het was ook wel een flinke klap), dat zullen we niet weten.
D Een Mercedes motor.

Vraag 7. Totaal onverwachte contractverlenging voor Lance Stroll! Wat zingt papa Stroll na de race?
Stroll krijgt bij dit verdomd leuke spelletje in ieder geval voldoende aandacht. Daar zal papa Stroll wel blij mee zijn… NOT. Het was sowieso een weekend om te vergeten voor papa Stroll, want voor het eerst sinds Mexico vorig jaar scoorde het team geen punten. En Mercedes ging ze voorbij in het constructeurskampioenschap. Alsof dat nog niet genoeg was: Alonso klaagde weer eens ouderwets… Maar hij was op beide dagen sneller dan zoonlief.
D Money for nothing. Alonso verslaat Stroll in kwalificatie en race.

Vraag 8. Sargeant en Lawson, gaan ze hun eerste punten scoren?
Red Bull heeft een probleem. Lawson laat zien dat ze niet om hem heen kunnen. Deze man moet volgend jaar in een F1 auto zitten. Bij Red Bull of Alpha Tauri of als uitleen aan een ander team. Hij scoort in zijn derde race 2 punten en verdubbelt bijna het totaal aantal punten dat Alpha Tauri het hele seizoen heeft gescoord.
C Alleen Lawson scoort 1 of meer punten.

Vraag 9. Perez noemt zichzelf graag stratencircuit specialist. Hij won in Jeddah en Baku, beide zijn stratencircuits. Welk nummer draaien we voor Sergio na de GP?
Niet alleen Max, maar ook Perez had dit weekend problemen met zijn auto. Dus nee, hij kon niet echt shinen in het kunstlicht. Een aanrijding met Albon maakte het ook niet veel beter, de vijf seconden straf maakt gelukkig voor hem niks uit.
C Penny Lane. Sergio is voor een dubbeltje geboren maar net geen kwartje geworden. Geen top 3, wel top 10.

Vraag 10. De afgelopen twee Singapore GP’s is het punt voor de snelste ronde niet gegeven omdat die coureur niet in de top 10 eindigde. Hoe gaat het dit jaar?
Tegen het einde van de race banden wisselen helpt om de snelste ronde en het bijbehorende punt te pakken. Mits je in de top 10 eindigt. De Mercedessen gingen voor de winst door hun ongebruikte medium banden er op te schroeven en Norris en Sainz op te jagen. En zo waren Hamilton en Russel de twee coureurs die de nummers 1 en 2 waren in de snelste rondenlijst. Hamilton voorop.
C Take Five. Het punt gaat naar een coureur in de top 5, maar niet de winnaar.

Vraag 11. Op een stratencircuit staan de muren dichtbij. Er gaan brokken gemaakt worden.
Dit was een tricky vraag. Hier moesten de juryleden in conclaaf. Ze kwamen er overigens snel uit. Stroll telt niet als uitvaller, want hij is niet gestart. Russel is wel een uitvaller, want hij heeft de finish niet gehaald al werd hij wel geklasseerd (als 16de). Sommige deelnemers zaten na de uitval van Ocon met samengeknepen billen. En dan raakt Russel net de muur met nog een paar honderd meter te gaan en valt als vierde uit…
B Vier tot zes wagens halen de finish niet.


Felicitaties voor de winnaars. De volgende race is komend weekend in Japan, deze week staan de nieuwe vragen van dit verdomd leuke spelletje weer op de site.