Barcelona

Vraag 1. Wie wint
De komende dagen zullen alle Nederlandse experts en podcasts over elkaar vallen over of Mercedes heeft gewonnen of dat Max heeft verloren. De eindconclusie is dezelfde, Lewis zag als eerste de zwart-wit geblokte vlag…

Vraag 2. Wie zet hem op pole?
Nu was het wel zover, de honderdste pole position in de F1 voor Lewis. De verschillen waren klein, maar 3 honderdste is toch net iets sneller…

Vraag 3. Wat wordt de poletijd?
De verwachting was dat het een lage 1:17 zou worden, maar in Q2 doorbrak Max al die barrière met een 1:16,922 en in Q3 gingen Bottas, Verstappen en Hamilton ook onder de 1:17 met Lewis 3 honderdste sneller dan Max, 1:16,741

Vraag 4. Frankrijk tegen Groot-Brittannië, Gasly en Ocon tegen Russel en Norris, hoe gaat de kwalificatie?
Russel en Gasly vielen af na Q2. In Q2 was Norris de snelste van de vier, maar in Q3 was het toch Ocon die het snelst was. Antwoord B.

Vraag 5. Het kwalificatieduel tussen Max en Perez is 2-1 in het voordeel van Max. Hoe gaat het in Barcelona?
Zelf heeft Perez zich vijf duels gegeven om zich helemaal thuis te voelen in de Red Bull. In Barcelona lukte dat nog niet echt, hij was bijna een seconde langzamer. Antwoord C.

Vraag 6. Sainz vs Leclerc
Ook hier doet de nieuweling het in zijn nieuwe team nog niet beter dan zijn teamgenoot. Ondanks dat de Spanjaard een thuiswedstrijd speelde was Leclerc hem in zowel kwalificatie als wedstrijd te snel af. Antwoord B.

Vraag 7. Schumacher en Mazepin, hoe groot is het onderling verschil?
Mazepin dreigt de schlemiel van de Formule 1 te worden. Al in de eerste trainingsronde spinnen en in de grindbak terecht komen, in Q1 Norris in de weg rijden en een straf krijgen en in de wedstrijd als laatste eindigen met 48 seconden achterstand op Schumacher jr. Antwoord B.

Vraag 8. Alonso werd bij de twee vorige GP voor het eerst in jaren verslagen door zijn teamgenoot. Hoe reageert hij op zijn thuiscircuit?
Voor het seizoen werd er gezegd dat dit wel eens het laatste jaar van Ocon kon worden, want als Alonso je elke race verslaat is het voorbij. Maar Ocon laat toch zien dat hij de druk aankan door Alonso elke kwalificatie en wedstrijd achter zich te laten. Antwoord B.

Vraag 9. Norris staat in het WK nu op de derde plaats. Na Barcelona…
Het was niet het weekend van Norris, Ricciardo was in kwali en in de wedstrijd sneller. In de wedstrijd eindigde hij als achtste, de vier punten die dat oplevert waren niet voldoende om derde plaats in de tussenstand te verdedigen, Bottas ging hem voorbij en Leclerc staat nog maar één puntje achter hem op de vijfde plaats. Antwoord C.

Vraag 10. Het punt voor de snelste ronde gaat naar…
Het was weer een strijd tussen Mercedes en Red Bull. Late pitstops, zogenaamde gratis pitstops om dat ene punt te scoren. Bottas ging in ronde 53, terwijl Lewis op dat moment de snelste rond had. In ronde 57 ging Perez naar binnen en in ronde 60 wisselde Max de zwarte schoenen. Het was ook Max die in ronde 62 de snelste tijd zetten, 1:18,149. In ronde 65 probeerde Bottas het nog, maar hij kwam 1,3 seconden(!) tekort. Antwoord B.


Raymond gefeliciteerd! De art print komt jouw kant uit, zoek er een mooi plekje voor uit.
Iedereen weer bedankt voor het deelnemen en de volgende afspraak is in de straten van Monte Carlo.

Au Revoir!