Pole Tijd
01:34.799. Hiermee was Lewis Hamilton exact 0.05 seconde trager dan de poletijd van vorig jaar. Hadden we deze tijd maar gewoon gekopieerd dan hadden wij wat meer puntjes verdiend.

Pole
Lewis Hamilton, hou deze jongen in de gaten het is een talentje.

De Winst
A ride in the park. Eenmaal voorbij de eerste bocht verdween Lewis langzaam uit zicht, pas nadat Lewis met de traditionele donuts was begonnen kon Max hem bijhalen. Maar ja toen was de race en het seizoen dus al zo’n kleine 20 seconde voorbij.

Renault en Toro Rosso strijden nog om de vijfde plaats in het WK. Hoe kwalificeren ze?
De Renault motor kwam verrassend goed voor de dag bij de kwalificaties. McLaren en Renault verdeelden onderling netjes de overgebleven 4 plaatsen in de top 10. Toro Rosso had het nakijken en beleefde een matige zaterdag zonder een wagen bij de laatste 10

Ferrari, Mercedes en Red Bull, hoe ziet de top 3 kwalificatie uit?
Achteraf is het natuurlijk altijd makkelijk kletsen maar het feit dat Abu Dhabi al vijf jaar het domein van Mercedes is moest eigenlijk een klein lampje doen branden. Mercedes was oppermachtig en Max was blij dat hij mocht aanschuiven.

Der Nico… (Hulkenberg) Wat wordt zijn laatste kwalificatiepositie?
Ik geloof dat niemand verwachtte dat Nico zou doordringen tot Q3. Zijn laatste kwalificatie leverde een tiende stek op.

Renault staat vijfde in de WK stand, 8 punten voor op Toro Rosso. Na de race
Renault slaagde er op zondag niet in om 1 wagen in de punten te rijden, Het Franse team moet aan racepace en tactiek gaan werken wil het McLaren volgend seizoen bijhalen. Ricciardo werd elfde en Hulkenberg sloot zijn carrière af met een twaalfde plaats. Kvyat slaagde er wel in om punten op te rapen en Gasly had de pech dat hij in de eerste ronde zijn neus verloor en door de lange pitstop op een ronde werd gezet.
Toro Rosso sprokkelt wat puntjes maar te weinig om Renault bij te halen.

Und der Nico (Hulkenberg) unterzwischen.
Zoals gezegd, een twaalfde plaats, geen puntjes

De strijd om P6 in de WK stand: Sainz en Gasly hebben allebei 95 punten, Albon heeft er 84. Na de GP
Deze strijd werd zo’n beetje in de laatste bocht beslist. Nou ja, 10 bochten voor de finish maar wel in de laatste bocht waarin inhalen mogelijk was. Met deze actie stelde Carlos de tiende plaats veilig en haalde daarmee dat ene puntje binnen die hij nodig had om de zesde plaats in de eindrangschikking te behalen. Een mooie beloning voor een sterk seizoen.

Hoe sluit Max het seizoen af?
Een overwinning heeft er die zondag geen moment in gezeten. Maar de tweede plaats kwam eigenlijk ook geen moment in gevaar. Er was even de confrontatie met Leclerc maar daar liet Max heel duidelijk merken dat er voor de Monegask niets te halen viel.

Dit was hem dan. Seizoen 2019′
Iedereen bedankt voor de deelname en wij gaan elkaar volgend seizoen weer zien. 2020 belooft nog meer vuurwerk met weer een Nederlandse GP en hopelijk een Max die samen met Lewis en misschien Leclerc voor de titel gaat vechten.
Tot over een kleine 100 dagen!

Quizcoach.