• Bericht reacties:0 Reacties
  • Laatste wijziging in bericht:2 juli 2024
  • Leestijd:3 minuten gelezen
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Artikelen

We waren er een tijdje verschoond van gebleven: een botsing tussen de top dogs  van het F1 circus. De laatste keer dat dat gebeurde was waarschijnlijk in 2021 op Monza toen Verstappen en Hamilton elkaar uit de race reden waarmee er meteen een verrassende winnaar uit de bus kwam met Daniel Ricciardo die McLaren na 10 jaar weer de winst kon schenken.

Nu was het dus de beurt voor Verstappen en Norris en dit keer Russell als lachende derde die met veel plezier het cadeautje uitpakte en daarmee Mercedes en zichzelf een einde aan een magere periode schonk. Het was namelijk al sinds oktober 2022 dat Mercedes een overwinning mocht bijschrijven, toen won Russell in Brazilië.

Geheel voorspelbaar trok ook weer de Britse pers van leer want het was uiteraard weer Verstappen die de gebeten hond was. Nou was het eigenlijk ook zijn schuld hoewel menig steward hem er wel mee weg zou laten komen. Want kom op, het is racen, het is nog een paar ronden tot aan de finish dus er word dan echt niet meer aan “Na u” gedaan.

En als er in die staat geracet wordt worden er ook fouten gemaakt. Fouten die je met twee moet herstellen wil je allebei over de finish komen tenzij je werkelijk erop gericht bent om de ander moedwillig definitief uit te schakelen en zo de winst te pakken.

En zo kun je wel 20 keer met je vinger wijzen en terecht zeggen dat de ander fout zat, het brengt je evengoed helemaal niets dus wellicht moet Norris nog leren hoe met dergelijke situaties om te gaan.  Zondag kon hij in elk geval alleen maar met z’n eigen gelijk lang op z’n neus kijken.

Wie er ook op hun neus gekeken zullen hebben waren de fans: een prachtig duel eindigde in een anti-climax. Ik denk dat ik voor velen spreek als ik zeg dat zo’nm duel pas op de streep beslist dient te worden en niet voortijdig in het decor, met een 3-wieler duel als afsluiter en een winnaar die vast blij zal zijn met de winst maar heel goed weet dat hij eigenlijk met een kansloze missie bezig was.

Maar goed, hopelijk komend weekeinde beter…

Jacco Den Hollander
Author: Jacco Den Hollander

Indyoot

Geef een reactie