Vraag 1. Wat gaat de poletijd worden?
Weet u nog, vorig jaar wist Vettel op zijn heimbahn de pole te pakken. Zijn tijd 1.11:212. Dat betekent dat wij dit jaar in de 1.10 gaan duiken. Ik schat ergen rond de 1.10:5 en om het een beetje interessant te doen lijken gaat uw coach voor 1.10:439

Vraag 2. En beste quizcoach, zet Hamilton hem weer op pole of is zijn wingman hem te snel af?
Tja, het lijkt er op dat wij niet meer smaken hebben. Max sluimert een beetje door mijn hoofd maar ik denk dat wij op de spec4 van Honda moeten wachten Vorig jaar kon Lewis zich niet mengen in de strijd om de pole omdat de wagen geen zin meer had. Dit jaar zal Hamilton ook graag deze scalp aan zijn overvolle riem willen hangen. Kom op Lewis, uw quizcoach rekent op je.

Vraag 3. Wie wint?
Het is niet alleen de Heimbahn van Vettel maar ook Mercedes zal alle dikke nekken op de tribunes geplaatst hebben om met een Mercedes vlaggetje de overwinning van Hamilton te vieren. Wat zou het toch mooi zijn als Leclerc de pole van Lewis zou afpakken en dat Max Hamilton alle hoeken van het circuit laat zien. Het kan mij niet snel genoeg gaan met de wisseling van de wacht dus uw Quizcoach zegt gewoon dat Max wint. Kan het mij verdommen.

Vraag 4. Onze grote Russische vriend Kvyat, hoe goed gaat hij zijn?
Is hij al vader? En ga je daardoor sneller racen of juist voorzichtiger? Is daar al onderzoek naar gedaan? In Silverstone had hij een beroerde kwalificatie maar een puike race, hij wilde natuurlijk zo snel mogelijk naar zijn vriendin, of is hij getrouwd? Maar goed, in Hockenheim zal hij ongetwijfeld papa zijn, de felicitaties van iedereen in ontvangst mogen nemen, trakteren op beschuit met roze kaviaar en op een roze wolk kwalificeren. Bam, hij staat natuurlijk bij de eerste 15. Vervolgens wil hij natuurlijk zo snel mogelijk weer naar huis om bij zijn vrouw en kind te zijn. Hij wint wat plekjes maar zal net buiten de top 10 finishen.

Vraag 5. De kwalificatie van Max. Hoe dicht gaat hij op de pole zitten?
Even terug naar Silverstone. In 2018 was Max nog 0.710 van de pole verwijderd, dit jaar slechts 0.183. De Hond heeft echt aan kracht gewonnen.
Vorig jaar was het verschil met de pole 0.610 seconde. Als het niet tegenzit dan mag je wel aannemen dat Max er dichter op zal zitten. Het rondje is iets korter en er zitten wat meer langzame bochten in wat de Red Bull goed verteert. Max komt binnen die 0.2 seconde.

Vraag 6. We ontkomen er niet aan, hoe verwerkt Haas de slapstick rondom Rich Fantasy?
De laatste tijd rijdt het team waar de klappen vallen, ook de kwalificaties gaan beroerd. Er ontbreekt in het team een bandenfluisteraar die eens een goed gesprek met de banden aan kan gaan, niemand begrijpt een jota van het rubber.
Ik vrees dat het weer hangen en wurgen wordt in de eerste kwalificatie sessie. Nou vooruit, eentje komt door naar de tweede ronde.

Vraag 7. We gaan weer een partijtje matten, nu tussen de Moffen, Duitsers en de geallieerden. Vettel/Hulkenberg tegen Gasly/Norris
Alweer Norris, waarom niet Sainz die rijdt toch ook goed? Ja maar waren de Spanjaarden nu goed of fout in de oorlog? Nou zeg alsof de Fransen zo goed waren in de oorlog, de helft heulden gewoon met de Duitsers hoor. Kom kom, don’t mention the war, we hebben het hier over racen.
Seb en Hulk tegen Pierre en ChuckLando. Kan Seb den Pierre voorblijven? In principe wel maar Seb zit in een dip en Pierre zit in de lift. Komen ze elkaar tegen of weet Seb het tij te keren of was Silverstone een one off voor Pierre? En Norris? De kwalificatie gaat goed maar in de race zakt hij nog wat terug. Hulkenberg? Hij rijdt wat anoniem rond en beleeft niet zijn sterkste seizoen. Als we alles in de mix gooien dan neig ik naar Duist voordeel. In laatste ronde gaat Vettel Gasly voorbij.

Vraag 8. Wist u dat het behalen van pole, snelste ronde en overwinning een Grand Chelem heet ?
Je moet dan wel van start tot finish aan de leiding gaan. Hamilton is dat al 5 maal gelukt, Vettel overigens 4 maal. Aanvoerder van deze ranglijst is Jim Clark met 8 stuks op zijn palmares.
Bij deze vraag gaan we niet uit van een rijder maar van het team Mercedes en is het niet nodig om van begin tot eind aan de leiding te gaan.
Pakt een Mercedes de pole? Mogelijk
Wint een Mercedes? Mogelijk
Rijdt een Mercedes ook de snelste ronde? Mogelijk
Het meest logisch is dus dat Mercedes de Grand Chelem binnenhaalt zoals het ook in Silverstone deed.
Maar uw quizcoach rekent op de jonge generatie.
Mercedes pakt slechts 1 van de drie. (Ik weet het dit is een fout advies maar soms hoop je tegen beter weten in)

Vraag 9. De Red Bull vraag, waar finishen ze?
Mag ik u allereerst feliciteren dat u tot deze vraag gevorderd bent. Als u hieronder reageert met ik lees de quizcoach altijd en ik heb heel veel aan zijn adviezen maakt u kans op een fles bier.
Max finisht op het podium, dat lijkt mij logisch. Zo goed als die knaap rijdt is dat kat in het zakkie. Onzekere factor is Gasly. Heeft hij het licht gezien of was Silverstone een vergissing? Wij blijven positief en denken dat Pierre in de top 5 finisht.

Vraag 10. Mclaren en Renault, de rijders houden onderling een competitie. Wie wint?Sainz is de kopman van Renault en Ricciardo leidt het Franse team. In Silverstone hadden beide heren het aardig aan de stok met elkaar maar wist Sainz onze komiek goed van zich af te houden. Hoe gaan de kaarten vallen in Hockenheim?
De kwalificatie van Sainz is nog niet optimaal dat doet Ricciardo beter. Hockenheim is niet een baan die zo vergevingsgezind is als Silverstone, je komt moeilijker naar voren. Gebaseerd op de kwalificatie zeg ik dat Ricciardo deze partij gaat winnen.

Uw nederige Quizcoach.

Deze post heeft een reactie

  1. Hahaha
    ik lees de quizcoach altijd en ik heb heel veel aan zijn adviezen.
    ik heb niet veel aan z’n adviezen maar vind het wel heerlijk om te lezen!!😆
    Hé quizcoach? Op welke plaats sta je nu….?😇
    Helaas heb ik nog maar 1x een biertje gewonnen en er een paar keer dichtbij gezeten. Hoop dat ik dit seizoen toch nog een keertje win met mijn voorspellingen. Wat en heerlijk spelletje

Geef een reactie