Vraag 1. Wat wordt de pole tijd?
In Barcelona werd duidelijk dat Mercedes in de langzame bochten sneller was dan wie dan ook. Vorig jaar was juist de Red Bull de snelste wagen in langzame bochten en om die reden waren ze ook zo snel in Monaco. De vraag is nu of Mercedes zoveel beter is geworden in die langzame bochten of dat de Red Bull van dit jaar in langzame bochten minder goed is geworden. (volgt u me nog) Ik vermoed het eerste, en dan zal de poletijd uit kunnen komen op 1:10.400 .

Vraag 2. En wie zet hem dan op pole?
Een Mercedes op pole dus. Bottas lijkt meer vertrouwen in de Mercedes te hebben dan Hamilton. Lewis reed in Barcelona een voor zijn doen slordige kwalificatieronde. Uw quizcoach denkt pole voor Bottas. Of zou Hamilton tussen de glitter en de glamour zijn vertrouwen juist weer terug krijgen? Mochten de vrije trainingen nog geen aanwijzingen geven dan kunt hier ook een muntje opgooien.

Vraag 3. Wie gaat er winnen?
In Monaco kun je het beste je geld op de polesitter zetten. En wie was dat ook alweer? Oh ja, Bottas dus, of dat muntje…

Vraag 4. Op welke rij kwalificeert Ricciardo?
Er schijnen in Monaco nog enkele mensen met oogschade rond te lopen omdat ze vorig jaar te lang en onbeschermd naar de glimlach van Ricciardo hebben gekeken. Daniel kan altijd iets speciaals in Monaco wordt er gezegd.  Uw quizcoach denkt dat Ricciardo dat voornamelijk aan de Red Bull te danken had. Daniel mag al blij zijn als hij het gele gedrocht op wielen waar hij nu in rijdt uit de muur weet te houden. Op de eerste 4 rijen geen Ricciardo, antwoord D. Op een andere rij.

Vraag 5. Max vs Leclerc
De Ferrari is niet vooruit te branden in langzame bochten. Een P3 voor Max moet mogelijk zijn.  A. Max kwalificeert bij de eerste 4 en voor Leclerc.

Vraag 6. Kvyat;
Een torpedo voelt zich doorgaans wel lekker als er water in de buurt is en Daniil zelf gaat ook best lekker de laatste tijd. Het zal dringen worden om in de top 10 te kwalificeren want de McLarens zullen snel zijn en vlak ook Raikkonen niet uit.  A. Kwalificeert bij de eerste 10

Vraag 7. De Monegasken Nico Hulkenberg, Daniil Kvyat, Sergio Perez en Daniel Ricciardo sluiten een weddenschap af; degene die het laagste finisht of als eerste uitvalt trakteert op een etentje. Wat schaft de pot?
Kijk, deze vraag laat zien dat de vragenbedenkers van de F1-quiz echte fijnproevers zijn. Laat ik allereerst wat uitleg geven bij de genoemde gerechten.
Schwenkbraten (Nederlands: zwenkroosteren) is een wijze waarop varkensvlees – boven een nasmeulend open vuurtje of bed van gloeiende houtskool wordt geroosterd. Anders dan bij een barbecue is het rooster met daarop het vlees niet statisch opgesteld, maar hangt het met kettingen aan een driepoot. Doordat aan het rooster een zetje wordt gegeven zwenkt het rooster over de hittebron zachtjes heen en weer. De persoon die het rooster bedient, wordt Schwenker of Schwenkmeister genoemd.
Borsjtsj is een soep die wordt gemaakt van rode bieten, ui, runderbouillon met vlees en zure room (smetana). Deze basisingrediënten kunnen worden aangevuld met kool, wortelen, dille en knoflook.
Een gegrilde Kangoeroe Steak verschilt in smaak niet heel veel van een gewone runderbiefstuk. Het is heerlijk mals vlees en wordt vaak gegeten met gebakken aardappeltjes en pompoen.
Tacos al pastor. ‘Al de pastor’ betekent in de stijl van de herder.  Het is een gerecht ontwikkeld in Centraal Mexico en werd door Libanese immigranten naar Mexico gebracht. Afkomstig van Shawarma, is het ook vergelijkbaar met de Turkse döner kebab en de Griekse gyros. Hoewel shawarma en döner meestal lam gebaseerd zijn (dus de naam van de herderstijl), zijn gyros en tacos al pastor in Mexico op basis van varkensvlees. In sommige plaatsen in Noord-Mexico, zoals in Baja California, wordt deze taco: taco de adobada genoemd.
Uw quizcoach vreest dat Hulkenberg voor Schwenkmeister zal moeten spelen, antoord A dus.

Vraag 8. Gaan we tijdens de race een safetycar krijgen?
Is de paus katholiek? D. Ja, zowel een Virtual Safetycar als een gewone Safetycar

Vraag 9. Ricciardo verdiende de afgelopen jaren ’n beetje de titel ‘Mister Monaco’. Kan hij in de Renault deze titel (of bijnaam) ook glans geven?
De kans dat Ricciardo in de punten rijdt acht ik even groot als de kans dat ADO europees voetbal gaat halen. D. Dit jaar schittert Daniel door afwezigheid, hij scoort geen punten

Vraag 10. Max staat nu derde in de WK stand met 66 punten. Vettel staat vierde met 64 punten en Leclerc staat vijfde met 57 punten. Na de race staat Max
De Ferrari’s zijn in Monaco geen partij voor de RedBull. Vettel en Leclerc zullen hun handen vol hebben aan de McLarens en Pierre Gasly.  C. Op de derde plaats

Fijne race en smakelijk braten!

Uw quizcoach

Deze post heeft een reactie

  1. Verklaar mij maar voor gek want ondanks dat Mercedes vier maal een eentweetje op de mat legde vind ik ze niet zo overheersend als andere jaren. Ferrari zit er een stuk dichter op maar ze verkloten het keer op keer met de strategie.
    In Barcelona zie ik ze wel een pole pakken en dan met name Leclerc. Hoe de race voor Ferrari gaat verlopen is weer afhankelijk van de hersenspinsels van de afdeling taktiek.
    Wat Max betreft, dit seizoen speelt de kwalificatie, samen met de banden, een te grote rol. Max moet echt op de eerste twee startrijen kwalificeren wil hij om de overwinning kunnen strijden. Qua racepace doet de top drie namelijk niet voor elkaar onder. Het verschil wordt gemaakt door tactische beslissingen en wie de banden het best aan het werk krijgt.
    Je zult zien dat na de eerste ronde het podium al bekend is.

Geef een reactie