Vraag 1. Wat gaat de poletijd worden?
Vorig jaar Hamilton 1:07.281. Mocht er iemand geloven dat hij het vorig seizoen rustig aan deed na het behalen van de titel dan vertelt Brazilië toch een ander verhaal.
Maar goed, 1:07.281 was de tijd van vorig jaar dan vermoed ik dat ze er dit jaar niet vervanaf zullen zitten. Zullen wij eens een tijd van 1:07.150 prikken? Iemand die een 1:06 durft te voorspellen?

Vraag 2. Wie pakt de pole?
Ja, hoe zou het zitten met het slangetje van Ferrari. In Austin ws Vettel slechts 0.012 van de pole verwijderd, en dat op een rondje langer dan anderhalve minuut. Leclerc moest 0.1 seconde inleveren op de pole. In Austin was de Ferrari in de eerste sector volgens mij nog tamelijk snel, en dat is het stuk waar het bergop gaat. Brazilië heeft in de laatste sector ook een stukje bergop, daar heb je een sterke motor nodig. Ik zal er wel naast zitten maar ik denk dat Vettel pole pakt.

Vraag 3. Wie wint?
Winst, dat is een ander verhaal. Max staat scherp. Vorig jaar werd hem hier de overwinning gestolen door Ocon, althans zo voelt hij het. Ik denk dat Max hier wil gaan vlammen, hij zal het seizoen goed willen afsluiten anders is zijn hele eerste helft zo in het putje verdwenen en blijft de bittere smaak achter van een tweede seizoenshelft die als een nachtkaars is uitgegaan.
En dat willen wij niet! Max wint!

Vraag 4. Op welke rij kwalificeert de snelste Ferrari?
Of de heren even met de billen bloot willen. En straks ook weer dus hou die broek maar op de enkels. De eerste etappe, de kwalificatie. Ik had Vettel al op pole gezet dus hier komen ze met een sisser weg. En Max zal tandenknarsend toekijken. Een Ferrari op de eerste rij.

Vraag 5. Max kwalificeerde bij de vorige race slechts 0,067 langzamer dan pole. Ditmaal 
In Austin zaten Mercedes, Red Bull en Ferrari erg dicht bij elkaar. In Brazilië is het rondje ook nog eens korter en door de jaren heen is het verschil tussen de polesitter en de nummer twee  altijd minimaal. Ik vermoed dat hier de marge ook binnen een honderdste zal liggen. Of Max binnen 0,067 van Vettel komt? Ik denk het niet.

Vraag 6. Lewis heeft z’n WK binnen. Gaat ‘ie het rustig aan doen?
Dacht het niet, heeft hij vorig jaar ook niet gedaan. Echter,
Bottas lijkt beter in zijn vel te steken dan vorig seizoen. Ik zou niet vreemd opkijken als Bottas gewoon voor Hamilton staat.

Vraag 7. Gasly vs Kvyat, hoe finishen ze?
Let goed op de vraagstelling hoe finishen ze. Dus vooral in het geval van Kvyat, straffen uitgedeeld na de race tellen wij niet mee. Mocht Kvyat dus weer achteraf uit de wedstrijd geknikkerd worden dan kan hij nog altijd bij ons terecht want van ons krijgt hij wel een puntje. Maar gaat hem dat ook lukken? De Renaults en de McLarens lijken sterker. Vorig jaar liep de Renault motor achterin de Red Bull als een tiet. Maar Renault en McLaren zijn Red Bull niet natuurlijk. Kom op, Gasly opkoysenvoeten in de top 10. Nee Daniil, jij niet. Je vliegt er al eerder af.

Vraag 8. Finisht een Haas in de top 15?
Wanneer is dat voor het laatst gebeurd? In Mexico was Magnussen 15e, en in Japan ook en in Rusland was Kevin zelfs negende. Nou, dan moet Kevin in Brazilië toch ook een top 15 kunnen rijden. Of Niet?
Zal ik u wat verklappen? Vorig seizoen was Haas hier achtste en negende.

Vraag 9. Waar finisht de snelste Ferrari?`
Oh ja, de heren van Ferrari staan nog steeds met hun brandwerende overall op hun enkels en met de billen bloot. Bij de kwalificatie konden ze nog een beetje hun gesjoemel naar het rijk der fabelen verwijzen. Maar in de race voorspel ik dat ze duidelijk te kort komen. Wat was het deze keer meneer Binotto? De bandenwarmers te koud gezet? De afstelling al op 2021 getest? De snelste Ferrari zal als vierde finishen, op gepaste afstand van Max en de beide Mercedessen.

Vraag 10. Max, eindelijk weer een podium?
Onze vaste haalt Max het podium vraag.
Ja, hij wint!

Uw Quizcoach zet z’n bier alvast koud en wenst u een fijne race.

Geef een reactie