Vraag 1. Wat gaat de poletijd worden?
1.36.0, dat was de tijd die Hamilton vorig jaar neerzette en daarmee was hij 0.3 seconde sneller dan onze Max. Gaat het rapper zijn? Uiteraard, maar hoeveel? Uw Quizcoach is een beetje in een recalcitrante bui en denkt dat ze een boel veel rapper zullen gaan. 1.33.9.
Ja, wij noteren een 1.33.9

Vraag 2. Wie pakt de pole?
En wie moet deze wondertijd dan noteren?
Het zal een strijd worden tussen Hamilton en Verstappen en ik verwacht dat Hamilton zich zal laten inspireren tot een rondje waarvan iedereen krabbend aan het achterhoofd zich afvraagt waar dat vandaan kwam. Onthoud dat u dat hier voor het eerst gelezen heeft. Hamilton staat op pole!

Vraag 3. Wie wint?
Stel he, stel dat Max er een dolle zaterdag van maakt en hij start vanaf pole. Start vanaf pole….
Met die poepstart die hij tegenwoordig aan de lopende band op het tarmac neerlegt is hij voor de eerste bocht die eerste positie al kwijt. Voordeel is dat de aanloop naar de bocht te kort is om de beide Ferrari’s ook aan hem voorbij te zien vliegen. Maar beide Mercedessen? Ik vrees van wel. En dan moet Max tegen beide Mercedessen opboksen. Herr Toto Wolff is ondertussen wel slim genoeg om dat netjes uit te spelen.
Hamilton wint.

Vraag 4. De vraag die je wist dat weer terug zou komen. Hoe kwalificeert Albon?
De vraag die je je hier moet stellen is; is Albon in staat om twee Ferrari’s achter zich te houden? Houdt hij eentje achter zich dan staat hij nog immer op de derde rij.
Kan hij twee achter zich houden? Ik denk het niet.

Vraag 5. Hoe doet Albon het tov Max?
Vorig jaar stond Ricciardo meer dan 0.6 seconde achter Max. Het zou van Alex al heel knap zijn als hij de schade kan beperken tot binnen de 0.8 seconde. Die 0.4 gaat hij niet halen.
De 0.8? Waarschijnlijk niet maar we geven hem het voordeel van de twijfel. Hij zit wel een beetje in een flow. Hij blijft binnen die 0.8 seconde.

Vraag 6. Het robbertje kwalificeren tussen Charles en Seb.
Monaco 2019. Nee Charles je hoeft niet meer naar buiten
Baku 2019. I am stupid
Hongarije 2019. Leclerc is 0.03 seconde sneller als Seb.
Singapore 2019. Leclerc gaat lekker en Vettel krijgt klap op klap en lijkt aangeslagen.
Je zou zeggen dat Leclerc met twee vingers in de neus…
Maar had ik u al gezegd dat uw quizcoach vandaag een beetje opstandig is?
Vettel wint dit prestige duel. Nipt. Heel erg nipt.

Vraag 7. Ja McLaren. Zielig he. Gaan ze nu beter?
Ik heb gehoord dat Murphy op vakantie is en hij heeft zijn wetboek meegenomen. Gaat nu alles beter voor de papaya brigade?
In Hongarije zaten ze beide in de top 10. Wie moeten ze in Singapore vrezen? Renault? Die waren dramatisch in Hongarije en Hulkenberg heeft nooit potten kunnen breken in Singapore.
Ik verwacht Perez wel en misschien Kimi. De hazen hebben geen poen of energie meer dus dan houden we nog een Toro Rosso over.
Er is wel ruimte voor beide McLarens in de top 10.

Vraag 8. Nog een keer Albon, waar finisht hij?
Top 5 moet er wel inzitten, podium? Zou wel mooi voor die jongen zijn maar ik denk niet dat hij aan Bottas voorbij zal komen..

Vraag 9. En Max?
Podium is hij wel aan zijn stand verplicht. Maar zoals ik al aangaf verwacht ik dat hij klem zal zitten tussen beide Silberpijlen. Podium, geen winst.

Vraag 10. En Vettel vs Leclerc?
De wegen bij Ferrari zijn ondoorgrondelijk. Gaan ze Vettel vragen om Leclerc te laten passeren of mogen ze het zich uitvechten. Of gaat Vettel weer opzichtig in de fout?
Alles spreekt tegen de Duitser maar hij is zo sympathiek. Kom op Seb, Laat die snaak achter je.

Uw nederige Quizcoach.

Geef een reactie