Vraag 1. Voorspel de poletijd.
Hoe zat het vorig jaar met de snelste tijd op zaterdag? Die ging naar Bottas met een 1.36.231. Hij werd op de voet gevolgd door zijn teamgenootje. Max reed slechts de zesde tijd. Dit jaar gaat er waarschijnlijk wel zo’n 2 seconde van de tijd af en dan kom je aan 1.34 en een beetje. Dit beetje kunt u vertalen in een beetje sneller of een beetje langzamer. U kunt wel rekenen op een droge kwalificatie.

Vraag 2. Wie gaat hem op pole zetten.
De laatste kans voor Valtteri. Maar kreeg u ook niet in Brazilie een beetje de indruk dat Mercedes en Ferrari het wel geloofden? En dat alleen Red Bull nog serieus voor een overwinning ging?

Vraag 3. Wie wint het laatste potje?
De afgelopen vier jaar was het een Mercedes. Of ze hem dit jaar weer winnen? Het is een stratencircuit met twee lange rechte stukken erin. Max zegt dat dat niet gunstig is voor de Red Bull, maar dat zei hij in Brazilie ook. We zullen het zien.

Vraag 4. Stoffel…
Hier op het hoofdkantoor zijn de meningen verdeeld over de aimabele Belg. De ene helft vindt hem te soft voor de absolute top en de andere helft blijft in de racer Stoffel geloven. Maar we gunnen hem het allerbeste in die andere raceklasse. Of hij de hatelijke nul gaat wegpoetsen? De ene helft hoopt het, de andere haalt zijn schouders op.

Vraag 5. De kwalificatiestrijd tussen Grosjean en Magnussen.
Spannend! Het onderlinge resultaat de afgelopen vier races? 4-0 voor Grosjean…..

Vraag 6. De top drie van de kwalificatie
Een Mercedes zal er toch altijd tussen zitten, Vettel? Max? Wij hebben eerlijk gezegd geen idee.

Vraag 7. Bottas tegen Max voor de eindrangschikking.
Max interesseert het dus geen biet. Tweede, derde vijfde of tiende. Voor hem telt maar een plek en dat is eerste maar dat gaat hem dit seizoen niet meer lukken. Of hij Bottas nog weet te passeren? Als het Max al niet interesseert waarom zouden wij ons hoofd hierover moeten breken? Gooi lekker een muntje op en als deze van tafel rolt dan is het een gelijke stand.

Vraag 8. De Geforceerde India vraag.
Als mijn tante een mannetje was geweest dan was het mijn oom. En als Max de eerste helft van het seizoen niet had lopen schutteren dan was hij nog geen kampioen geworden maar hij zat er wel dichter op. Nou, Force India kan morele winnaar worden, het levert ze niets extra’s op maar ze zullen er natuurlijk alles aan doen om die Fransozen een poepje te laten ruiken. Niet dus, die gasten snakken naar moeder de vrouw en zijn blij als ze dit jaar definitief de koffers kunnen pakken en hopelijk hebben ze een goede kerst in de wetenschap dat ze volgend seizoen nog werk hebben.
Behalve Ocon dan, die wensen we dit jaar geen goede kerst.

Vraag 9. Ricciardo, zou hij ook een auto van de zaak hebben gekregen? Hoe gaat hij afsluiten?
Wij hopen in stijl, met een vette rookpluim in de laatste ronde.

Vraag 10. Wie staan er op het podium?
Wie heeft er zin in dat suikerwater? Als het glutenvrij is dan denk ik dat Bottas wel een slokje lust, Ricciardo moet eerst informeren of dat spul zijn zolen niet aantast en wij denken niet dat Kimi ook maar een druppel zijn lippen laat passeren en zal vergeefs op zoek gaan naar zijn heupflesje met Finse wodka. Max zal de fles ergens in een hoekje zetten en met zijn gezicht op onweer het podium verlaten omdat hij weer net niet gewonnen heeft. Ook Vettel bedankt vriendelijk voor het zoete spul en haalt een heupflesje met Finse wodka uit zijn binnenzak en biedt vervolgens met een brede grijns Kimi ook een slok aan. Hamilton tovert wat sigaren uit zijn binnenzak en terwijl hij de brand erin steekt nodigt hij de rest uit om het feestje elders voort te zetten. En zo werd het nog lang onrustig in het Midden Oosten