• Bericht reacties:0 Reacties
  • Laatste wijziging in bericht:31 december 2020
  • Leestijd:8 minuten gelezen
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Artikelen

Als je pessimistisch van aard bent kan je 2020 als volgt samenvatten:

Ellende, dood, verderf, faillissementen, depressie, saai, uitstel, afstel, geen nieuws, weinig nieuws, Max weer geen wereldkampioen, Red Bull kan weer niet tippen aan de Mercedes, geen Grand Prix van Zandvoort, weer niet gewonnen in de F1-quiz.

Maar als je positief terugkijkt dan zie je heel wat hoogtepunten: Hamilton die meer overwinningen haalt dan Schumacher en het record aantal wereldkampioenschappen evenaart. Verstappen die ondanks de mindere Red Bull toch twee overwinningen behaalt, Gasly en Perez die optimaal profiteren van een slechte dag bij de favorieten, Russell die de twijfelaars overtuigt en van een invalbeurt bij Mercedes een ware masterclass maakt, ondanks het eindresultaat, een aantal nieuwe locaties en een aantal oude bekende locaties organiseren succesvol een F1 evenement. En zelfs het negatieve punt van saaie races was eigenlijk positief, want daarin voerde Lewis Hamilton altijd een koninklijke voorstelling op. En ook al win je niks met de F1 quiz, je hebt tenminste meegedaan aan een verdomd leuk spelletje.

Haalt Hamilton nog minstens 5 overwinningen?

En ook buiten de F1 was er genoeg te genieten, al was het dan vanachter een schermpje. Na het stilleggen van alle sportevenementen begin maart begon NASCAR als eerste grote competitie weer met racen. Kevin Harvick won de race op Darlington die waarschijnlijk hogere kijkcijfers kreeg dan ooit.

Indycar volgde al snel en daarmee konden we zien dat Dixon en Newgarden elkaar tot grote hoogten wisten op te stuwen en dat Veekay prachtig meekon in hun slipstream op weg naar de Rookie of the Year titel.

En Kevin Harvick won dan wel die eerste race na de lockdown, en daarna nog 8 races, het bleek niet genoeg voor de titel, waar Chase Elliott liet zien dat hij op het juiste moment op de juiste plaats bleek te zijn.

IMSA blonk uit in prachtige races, uiteraard weer mooi becommentarieerd door John Hindhaugh van Radio Le Mans, de man die in 10 minuten meer interessante zaken te vertellen heeft dan Olav Mol in een hele race en Djek Plooij in een heel jaar.

John Hindhaugh, marathon commentatort

Enkel de 24 uur van Le Mans viel tegen zo zonder publiek, kom je erachter dat je toch graag erbij had willen zijn. De redactie van de quiz zou de hele week langs de baan bivakkeren en als je dan op TV moet kijken doet dat wel pijn.

Dus als we moeten vooruitkijken naar 2021, je zou zeggen dat de lat hoog ligt om alle ellende en gedoe van 2020 te doen vergeten. Maar dat is het idee als je in een pessimistisch bui bent. Maar als je in een optimistische bui bent ligt de lat voor 2021 ook hoog. Want hoe ga je al die hoogstandjes van 2020 doen vergeten?

Onze vooruitblik naar 2021, of eigenlijk de vragen die we hebben voor 2021:

Formule 1:

Gaat Lewis Hamilton de 100e overwinning halen en wordt hij alleen recordhouder als we het over het aantal wereldkampioenschappen gaan hebben?

Houdt Max Verstappen kans op de titel tot de laatste race van het jaar?

Vindt McLaren na de opmars van afgelopen jaar de aansluiting met de top?

Gaat Sebastian Vettel het een jaar uithouden bij Aston Martin?

Prognose: ja, ja (hoop doet leven), ja, nee

Indycar:

Gaat er iemand Dixon of Penske verslaan in de strijd om de titel?

Behaalt Veekay zijn eerste overwinning?

Maakt Jimmie Johnson aanspraak op een overwinning?

Prognose: Ja (Herta), ja, nee

Gaat de echte wagen van Jimmie Johnson er net zo mooi uitzien als de virtuele?

WEC:

Hoeveel Hypercars kunnen we aan de start verwachten? En hoeveel aan de finish?

Behaalt Racing Team Nederland weer een overwinning?

Gaat de 24 uur door met publiek?

Hoeveel van dit soort gedrochten gaan we zien op Le Mans?

Prognose: 3,5 aan de start (want die ByKolles komt over het algemeen amper van de streep weg). Aan de finish 2 (luisterend naar de naam Toyota), Ja, helaas niet.

IMSA:

Gaat Chase Elliott of Jimmie Johnson de 24 uur van Daytona winnen?

Wint Renger van der Zande het kampioenschap met Kevin Magnussen?

Krijgt John Hindhaugh nog een keer blaren op z’n tong?

Prognose: Nee, ja (Ganassi, sterk team), nee (Hindhaugh is een ervaren marathonprater, maar mocht het onverhoopt misgaan hebben we Shea Adam en Jeremy Shaw nog).

NASCAR:

Houdt Elliott zijn hoge niveau vast?

Gaat Harvick na alle race overwinningen nu ook een kampioenschap binnenhalen?

Prognose: ja en ja

F1 quiz:

Doen er weer elke race veel mensen mee?

Is het elke race weer een verdomd leuk spelletje met originele vragen?

Prognose: ja en ja

Jacco Den Hollander
Author: Jacco Den Hollander

Indyoot

Geef een reactie