• Bericht reacties:0 Reacties
  • Laatste wijziging in bericht:10 februari 2022
  • Leestijd:4 minuten gelezen
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Artikelen

Bahrein was een prachtige race met een paar verrassingen. Uw quizcoach zat er met ieder antwoord stevig naast en bewijst daarmee dat dit verdomd leuke spelletje zo onvoorspelbaar als het weer is. Zstrike liet zich niet van de wijs brengen en is de winnaar van deze ronde. Gefeliciteerd en het bier is onderweg!

Vraag 1. Wat wordt de pole tijd?
Vorig seizoen was het Vettel die met een 1:27.958 zijn Ferrari op pole parkeerde. Leclerc was de enige die onder deze tijd wist te duiken. Waren de wagens in Melbourne allemaal een paar tienden sneller, in Bahrein scheelde het bijna niets met vorig jaar. Leclerc pakt zijn eerste pole in een tijd van 1.27.866

Vraag 2. Wie zet hem op pole?
Geen Vettel, geen Hamilton en geen Bottas. En voorlopig zeker geen Max. Leclerchad een perfecte zaterdag en deelde zijn eerste tikje uit aan zijn teamgenoot.

Vraag 3. Wie wint?
Wie hem had moeten winnen daar zijn we het wel allemaal over eens. Maar het blijft een mechanische sport en dan wil een cilinder nog wel eens gaan haperen. Lewis had het er maar moeilijk mee, ocherme.
Maar to finish first…. En Lewis Hamiltonwas de eerste die over de streep kwam.

Vraag 4. Hoe kwalificeert Max?
We hebben de slingers maar weer opgeborgen, de oranje bril afgezet en we zijn voorlopig weer nedergedaald op aarde. Het is niet anders, Red Bull is het derde team en in Bahrein moest men in de kwalificatie meer achterom kijken dan naar voren. Max was oprecht blij met die vijfde stek, meer zat er niet in. 

Vraag 5. Haas vs Toro Rosso hoe kwalificeren ze? 
Het team van Gunther Steiner voelt zich heel erg in hun sas met de Ferrari motor achterin. De overige onderdelen van Ferrari overigens ook. Beide wagens van Haas bij de laatste tienvan de kwalificatie en ze zaten Max wel heel erg dicht op de huid. Chapeau!

Vraag 6. De smile-index van Daniel Ricciardo, hoe kwalificeert hij?
Ricciardo kwalificeerde als een boer met kiespijn. Buiten de top tien maar als schrale troost wel voor Hulkenberg.

Vraag 7. McLaren finishte vorig seizoen met beide wagens in de top 10, dit jaar:
Na Leclerc was Lando Norris voor mij de man van de race. Hij was de enige die zich uit het gevecht in het middenveld wist te bevrijden. Gasly met zijn Red Bull bleef erin steken, Kvyat en Albon waren bijna de hele race met elkaar in gevecht en Magnussen kon zijn hoge kwalificatie niet waarmaken. Lando Norris was de enige die zich echt naar voren wist te werken en een hele mooie zesde plaats was zijn deel

Vraag 8. Red Bull scoorde vorig jaar in Bahrein nul punten. Dit jaar:
Uiteindelijk twee wagens in de punten, maar voor Gasly was het wel met hangen en wurgen.

Vraag 9. De strijd om de snelste ronde, in Bahrein gaat deze naar,
Leclerc voor Ferrari zette deze tijd al in de 38eronde neer en niemand kwam daarna ook maar in de buurt van deze tijd.

Vraag 10. Bottas en Leclerc, blijven ze hun teamgenoot voor?
Hamilton heeft Bottas weer op zijn plaats gezet en datzelfde zou je wel eens van Leclerc kunnen zeggen. Vettel heeft wat huiswerk meegekregen. Bottas niet en Leclerc wel

Dank voor uw deelname en veel succes bij de Chinese Grand Prix!

marcel
Author: marcel

Geef een reactie