• Bericht reacties:0 Reacties
  • Laatste wijziging in bericht:4 oktober 2019
  • Leestijd:4 minuten gelezen
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Artikelen

“Max is niet veel opgeschoten” klonk het in Sochi, vooral uit de oranje kelen en de donkerblauwe kelen van Red Bull. Wat betreft dat laatste zou ik me zorgen gaan maken als ik Honda was. Aangezien Red Bull zelf nooit iets fout doet en van de coureurs hooguit rijder nummer 2 er niets van kan worden de gifpijlen al gauw op de motorbouwer gericht. We weten allemaal hoe dat met Renault ging….

Honda, Red Bull en contracten. Veel plezier

Honda kan de PR afdeling vast overuren laten draaien, en de juristen vast in stelling brengen.

Maar goed, de race van de Nederlander was dus nogal kleurloos. Gelukkig maakte Ferrari er een kleurrijk foutenfestival van. Het begon goed: Leclerc trok Vettel met een slipstream voorbij Hamilton, maar ook voorbij Leclerc zelf! En daarmee ging het meteen fout.

Leclerc verwachtte een teruggave van de leiding, kreeg ‘m niet. Plaatselijk onweer in Ferrari nummer 16 was het gevolg.

Trucje werkt te goed

Leclerc wilde undercutten maar tegelijkertijd viel Vettel uit met een prachtige ode aan de oude V12’s, door de volgende VSC konden Hamilton en Bottas er zonder strijd langs.

Vervolgens reed Russell tegen de muur, waarin alle Ferrari Faithfulls meteen een Singapore Piquetje vermoedden. Mercedes trok zich daar niets van aan en Hamilton vloog met zijn trouwe wingman naar de finish om de trofee in ontvangst te nemen en vooral een vergrootte voorsprong in ontvangst te nemen.

Heel kleurrijk was de NASCAR race op Charlotte. De winnaar stond in de eerste ronde in de muur! Chase Elliot verslikte zich als enige in de eerste bocht, toepasselijk Heartburn corner genoemd. Maar na die misser, zonder schade want de bandenstapels deden uitstekend werk, rolde Elliot het hele veld op. De overwinning werd gevierd met een burnout in Heartburn Corner.

Chase viert in Heartburn Corner

Erik Jones had al weinig kans om de volgende ronde te halen en besloot blijkbaar to put the matter beyond doubt door de muur op te zoeken. Kyle Busch haalde de finish ook niet maar die stond al zo goed in de stand dat de volgende ronde ‘m niet kon ontgaan. Uiteindelijk waren Ryan Newman, Aric Almirola en Kurt Busch de ongelukkigen die samen met Jones hun titelaspiraties konden opbergen.

Alex Bowman stond er voor deze race beroerd voor maar reed de sterren van de hemel door 2e te worden en ging daarmee met de hakken over de sloot naar de volgende ronde.

De strijd gaat dit weekend weer door in Dover op de Monster Mile.

Verder nog interessante zaken? Niet echt, dit weekeinde zullen we het moeten doen met de WEC op Fuji en de MotoGP in Thailand. En uiteraard NASCAR op Dover, wie daar wint is meteen weer een ronde verder. Alex Bowman zal ditmaal graag meteen de deur in het slot willen gooien in plaats van door het sleutelgat te moeten kruipen…

Jacco Den Hollander
Author: Jacco Den Hollander

Indyoot

Geef een reactie