• Bericht reacties:0 Reacties
  • Laatste wijziging in bericht:10 februari 2022
  • Leestijd:4 minuten gelezen
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Artikelen

We gaan richting de finale van het verkorte Indycarseizoen. Dit weekeinde nog twee races op de Indy roadcourse en daarna de uitgestelde race in St Pete.

Het is tot nu toe een seizoen geweest met twee gezichten: dat van leuke races en dat van Dixon. De Nieuw Zeelander gaat nog altijd riant aan kop en regeert als een soort Lewis Hamilton over de Indycarracerij, alleen heeft hij níet de behoefte om zijn mening en visie ten toon te spreiden.

En het andere gezicht, de leuke races, dat gaat maar door. Ook al maak je een goede kans door vooraf op Dixon te gokken staat toch de uitslag van elke race bepaald niet van te voren al vast. Scott zal er altijd voor moeten vechten en soms delft hij het onderspit.

Wat dat betreft zijn de 2 races van twee weken geleden op Mid-Ohio nogal on-Dixon geweest. In beide races had hij af te rekenen met de nodige tegenslag, zowel buiten als binnen zijn schuld. Dat laatste zagen we in een spin op het rechte stuk, een fout die we niet van ‘m gewend zijn.

Colton Herta won eindelijk weer eens

Wellicht is het de enige keer dit jaar dat ‘m dat overkomt maar mogelijk zijn ook de eerste scheurtjes in het Rijk Dixon zichtbaar geworden. Josef Newgarden is in de stand weer binnen schootsafstand gekomen en laat dat nu net dit jaar de reserve Dixon zijn. Want Dixon wint veel maar als het met de leider in het kampioenschap wat minder gaat staat de Amerikaan klaar om de winst te pakken of een flinke hap uit de voorsprong te halen.

Op Indy zullen we het dit weekeinde gaan zien. In juli was Dixon nog dominant op de Indy roadcourse en was Newgarden maar zo-zo. Maar sindsdien heeft Team Penske een inhaalslag gemaakt, niet alleen met Newgarden maar ook met Pagenaud en zelfs beroepspechvogel Will Power heeft de weg naar de winst teruggevonden.

Maar er zijn meer kapers op de kust: race 2 op Mid-Ohio werd gewonnen door Colton Herta en met hem stond het podium vol met Andretti coureurs terwijl het team een compleet rampjaar beleeft. En ook het Rahal Letterman team is in vorm. Dat zijn allemaal potentiële puntenpakkers waar Newgarden niet op zit te wachten en Dixon wel.

En dan is er nog Rinus. Gezien de resultaten zou je zeggen dat de Nederlander vooral geschapen is voor ovals maar hij heeft wel gisterenavond zijn eerste pole gereden, voor race 1 op de roadcourse. Extra punten voor de Nederlander voor het rookie kampioenschap. Daarin is Oliver Askew afgevallen want die heeft nog altijd last van een hersenschudding, opgelopen bij de Indy 500 en heeft besloten om de races op de roadcourse over te slaan.

Rinus heeft z’n eerste pole gehaald

Zach Veach is er ook niet meer bij. Hij kwam 3 jaar geleden als groot talent binnen bij Andretti maar het is er nooit uitgekomen. Hinchcliffe is de supersub en wellicht gaat hij voltijds naar Andretti in 2021. Goed voor het Indycarveld maar minder goed voor NBC, want de Canadees was een goede aanvulling in de commentaarcabine, naast Leigh Diffey en Paul Tracy.

Om nog even terug te komen op Dixon en Newgarden: de kwalificatie is in het voordeel van de Amerikaan uitgevallen. Voordat Dixon er echt voor kon gaan moest de rode vlag gezwaaid worden en op dat moment stond Newgarden 2e en Dixon 12e

Het wordt een interessante race…

Jacco Den Hollander
Author: Jacco Den Hollander

Indyoot

Geef een reactie