• Bericht reacties:0 Reacties
  • Laatste wijziging in bericht:10 februari 2022
  • Leestijd:2 minuten gelezen
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Artikelen

Schrijven op een telefoon gaat me lastig af, dus daarom een verkorte terugblik op Indy.

Een aantal insiders vreesden dat de race een follow-the-leader zou worden maar dat viel 100 % mee. Vooral Dixon en Rossi lieten zien dat slipstreamen best kon. Beide heren zullen echter nog wel flink balen van Sato die hen flink dwars zat. Rossi reed in de pits de Japanner aan wat ‘m op een penalty kwam te staan wat een furieuze Rossi inhaaljacht betekende resulterend in een crash.

En Dixon zal wel gedacht hebben Sato in de slotfase terug te halen nadat hij de kop aan de Japanner moest afstaan. Maar de slotfase verdween van het toneel met de crash van Spencer Pigot en daarmee stond de winnaar vast. Misschien een onbevredigend einde maar Sato heeft zijn winst niet gestolen.

Wie vielen er nog meer op? Ferucci maakte een paar gewaagde en geslaagde inhaapogingen. Newgarden sloop stilletjes naar voren, Andretti stilletjes naar achteren. En de rookies vielen 1 voor 1 weg: Askew in een Swede Savage-achtige crash, Callet in een mislukte inhaalpoging, en Palou knalde ook de muur in, nota bene net nadat ik tweette dat hij onopgemerkt goed bezig was. Uiteindelijk werd ‘O Ward rookie of the year, terwijl hij eigenlijk geen rookie meer is.

En Rinus, die was onbetwist de snelste rookie, en had de snelheid om mee te strijden om de winst. Volgend jaar dan maar, eerst nog oefenen op de pitstops….

Jacco Den Hollander
Author: Jacco Den Hollander

Indyoot

Geef een reactie