In deze periode van overzichtjes en rapportcijfers mag natuurlijk niet een overzicht van uw favoriete F1-Quiz ontbreken. Wees maar niet bang, we gaan geen cijfers uitdelen, van ons krijgt iedere deelnemer -m/v- een tien en de beste deelnemer -v/m- ontvangt na iedere GP een fles bier.
Uw favoriete F1-Quiz had een raketstart met maar liefst 49 unieke deelnemers, waarvan er uiteindelijk 33 regelmatig tijdens de GP weekenden aanwezig waren. Geen verkeerd cijfer dat nummertje 33 er schijnt een aardig talent met dat nummer rond te rijden dus hij is in goed gezelschap. Dat maakt de kans dat u een fles bier kunt winnen 1 op 33, er zijn loterijen met een kleinere kans. We gaan de winnaars tot op heden eens nauwkeuriger bekijken.

Onze claim dat iedereen kan winnen en dat je geen grote F1 nerd hoeft te zijn wordt vooral in de laatste drie races onderstreept, HarryE1 staat momenteel op de 33e plaats maar heeft wel mooi een puik flesje bier in de prijzenkast staan. MissKim is onze eerste dame die een fles bier voor de neuzen van de heren wegkaapt. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat Musa dit ook al bij de kerstquiz presteerde.

Hoogste score, laagste score.
De hoogste score tot dusver werd in Frankrijk door de heer Steve Warson behaald, 84 punten. De laagste score, en nul punten is geen score, is behaald door Ericogo en ‘tBleuzerke. Beide behaalden 1 punt en dat was tijdens de GP van Duitsland. Nu weten wij toevallig dat beide heren broers zijn en we vragen ons af wie bij wie heeft afgekeken?
Een eervolle vermelding is voor Flipperkast die voor de GP van Oostenrijk twitterde dat hij extra zijn best zou doen, zijn score voor Oostenrijk was 5 punten.

Het voorspellen van de poletijd.
U kunt elders op de site de exacte waardering bij de poletijd vinden. Als u exact de poletijd weet te voorspellen dan krijgt u de volle 10 punten, tot op heden is dit nog niet gebeurd.
Zit u maximaal 0,004 seconde van de poletijd dan levert dit 9 punten op. En dit is al drie keer gebeurd. JZwiers in Baku, Oom Ferrari in Monaco en Rinus in Duitsland.
U krijgt 8 punten als je tussen de 0,004 en 0,025 seconde zit. Dat is ook al drie maal gebeurd.
Als u de poletijd binnen een marge van een seconde weet te voorspellen dan verdient u minimaal 1 punt. Naar schatting weet driekwart van de deelnemers hier wel minimaal een punt te scoren.

Wie is de beste in het voorspellen van de poletijd?
De top 3 van het algemeen klassement blinkt ook uit in het voorspellen van de poletijd, Steve Warson heeft hiermee 42 punten gescoord, Mikedekruif mocht dankzij de poletijd 41 punten bijschrijven en Xaven zag 39 aan zijn totaal toegevoegd. Joker67 de nummer 4 in het klassement scoorde 37 punten met de poletijd. Ook even uw aandacht voor Rinus en Oom Ferrari, Rinus wist 38 punten bijeen te sprokkelen en Oom Ferrari 36 punten.

De stand in het klassement.
Xaven gaat hier aan de leiding met 549 punten maar hij wordt op de voet gevolgd door Steve Warson en Mikedekruif met resp. 542 en 541 punten. Joker67 zit op het vinkentouw met 537 punten. Het ziet er hier naar uit dat de seizoensvragen de doorslag gaan geven bij het bepalen van de eindoverwinnaar. Zal ik een klein tipje van de sluier oplichten? Steve Warson en Mikedekruif hebben beide voorspeld dat Hamilton wereldkampioen gaat worden, Xaven denkt dat Verstappen het gaat worden.

Het gaat spannend worden bij de F1-Quiz!