The Alpine F1 Team A521.
Alpine F1 Team Launch, Tuesday 2nd March 2021.

Renault

Opgericht door: Renault
Chassis: Alpine 521
Motor: Renault
Technisch manager: Nick Fry
Actief: 2021 – heden (want Alpine is wel van Renault maar is niet Renault)
Teambaas: Davide Brivio
Coureurs: Fernando Alonso (14), Esteban Ocon (31)
Testrijder:

Teamstamboom: Toleman (1981 – 1985); Benetton (1986 – 2000); Renault (2001 – 2012); Lotus (2012 – 2015); Renault (2016 – 2020);Β  Alpine (2021 – heden)

Over vorig seizoen:
Tsja, was het wat? De doorbraak kwam er niet, ondanks een goed rijdersduo en een ton aan ervaring in de fabriek. Maar het was allemaal niet top en het was allemaal niet dramatisch, het was dus eigenlijk niets, of ten minste, niet veel, min of meer….

Toch, als je de eindstand erbij pakt zat Renault dichtbij de top 3. Het gat met McLaren was 21 punten. En Racing Point stond maar 14 punten voor. Maar ja, McLaren liet na vele jaren treurnis eindelijk weer zien waarvoor ze zijn uitgevonden en de roze Mercedes wist een race te winnen. Dan val je met twee derde plaatsen als hoogtepunt niet erg op.

En wat kunnen we in 2020 verwachten?
Ricciardo is lol gaan trappen bij McLaren dus waarschijnlijk is het allemaal wat minder gezellig geworden. Ocon mocht vorig jaar het stof van de AustraliΓ«r ophappen en zal nu erop gebrand zijn dat niet nog een keer te laten gebeuren. Maar ja, Daniel’s opvolger is niemand minder dan Fernando Alonso en die weet wel hoe hij een team naar zijn hand kan zetten.
Tenminste, als Alonso nog net zo snel is. Ik vond zijn laatste optreden op Indianapolis nu niet echt een sterk nummer. Waarschijnlijk weet niemand meer dat hij erbij was, hijzelf inclusief. Maar wat er op Indy vooral niet gebeurde kan straks in de eerste wedstrijd natuurlijk wel gebeuren. Dus maar even wachten.

Is er hoop voor de toekomst?
Hoe dik is het koffiedik onderin je kopje? Misschien wordt het ooit weer wat met dit team wat al eerder twee bloeiperiodes had. Eerst als Benetton in 1994 en 1995 met ene Schumacher en als Renault in 2005 en 2006 met Alonso. HΓ©, die kennen we. Toevallig twee periodes waarin een rijder allesbepalend was. Wil Alpine succesvol worden dan zal het op Alonso moeten vertrouwen of een andere leider moeten binnenhalen, zo eentje als Hamilton of Max of…., ja wie eigenlijk?

Terug naar teams