Renault

Opgericht door: Renault
Chassis: Renault RE50
Motor: Renault
Technisch manager: Nick Chester
Actief: 1977 – 1985; 2001 – 2012; 2016 – heden)
Teambaas: Cyril Abiteboul
Coureurs: Daniel Ricciardo (3), Esteban Ocon (31)
Testrijder:

Teamstamboom: Toleman (1981 – 1985); Benetton (1986 – 2000); Renault (2001 – 2012); Lotus (2012 – 2015); Renault (2016 – heden)

Over vorig seizoen:
– Kaas is geel, een parkiet is geel, eigeel is geel, Renault is geel.
– Ooit had men respect voor de wijkagent, ooit had men respect voor Kevin Spacey, ooit had men respect voor de natuur, ooit had men respect voor Renault.
– Bassie en Adriaan waren om te lachen, ’The Office’ was om te lachen, Loeki de Leeuw was om te lachen, Renault was om te lachen.

En wat kunnen we in 2020 verwachten?
– Werknemers in de zorg zijn niet blij, PSV-fans zijn niet blij, de boeren zijn niet blij, de coureurs van Renault zijn niet blij.
– Aad de Mos kletst uit z’n nek, Thierry Baudet kletst uit z’n nek, Trump kletst uit z’n nek, Cyril Abiteboul lult uit z’n nek.
– De nieuwe cd van Bløf is meer van hetzelfde, Aardappel Anders is meer van hetzelfde, The Voice of Holland is meer van hetzelfde, het komend seizoen van Renault is meer van hetzelfde.

Is er hoop voor de toekomst?
-Is er leven op Pluto? Kun je dansen op de maan?
-Je weet nooit hoe een koe een haas vangt, geluk zit in een klein hoekje, niet geschoten is altijd mis.
-Met PSV komt het voorlopig niet goed, met de boeren komt het voorlopig niet goed, met Marco en Leontien (en André en Bridget) komt het voorlopig niet goed, met Renault komt het voorlopig niet goed.

Wat kunnen/mogen we van Ricciardo en Ocon verwachten?
Ik zal mij hier niet populair mee maken maar als je kijkt naar talent, leeftijd en potentie dan heeft Renault in mijn ogen het sterkste rijdersduo. Ricciardo is een van de meest complete rijders in het veld en met de juiste wagen onder zijn zitvlak is hij in staat om voor het kampioenschap te strijden, mits hij een rijder met minder talent als teamgenoot heeft. Nu is Daniel een heel sociale en aardige jongen en soms twijfelt hij of hij niet té aardig is. Zijn teamgenoot is niet zo’n aardige jongen, vraag het Max, Perez en Gasly maar. Ocon speelt spelletjes, geniepige spelletjes, zowel op als naast de track. Dit zou wel eens een strijd om het leiderschap binnen het team kunnen worden.

Als Ricciardo er niet in slaagt om de onderlinge strijd met Ocon in z’n voordeel te beslissen dan zullen Ferrari en Mercedes de goedlachse Australiër van hun lijstje wegstrepen.

Terug naar teams