Red Bull

Opgericht door Dietrich Mateschitz
Chassis: RB20
Motor: Honda RBPT
Technisch manager: Pierre Waché
Actief: 2006 – heden
Teambaas: Christian Horner
Coureurs: Max Verstappen (1), Sergio Perez (11)
Testrijder:

Teamstamboom: Stewart GP 1997 – 1999; Jaguar 2000 – 2005; Red Bull 2006 – heden

Vorig jaar stond hier de tekst: “Met Red Bull kan het dit jaar alleen maar tegenvallen. Vorig jaar werd er slechts 5 keer niet gewonnen en dat zal maar moeilijk te evenaren zijn, laat staan te overtreffen.” Het kon dus toch…

Vorig jaar was een jaar waarin Max en Red Bull de recordboeken hebben herschreven. Alle GP’s op één na winnen. Meeste overwinningen ooit in een seizoen, ook procentueel de meeste overwinningen in een seizoen. De dubbel in het rijders kampioenschap. Max was onverslaanbaar. Dus gaan we de tekst ordinair hergebruiken: Met Red Bull kan het dit jaar alleen maar tegenvallen. Vorig jaar werd er slechts 5 1 keer niet gewonnen en dat zal maar moeilijk te evenaren zijn, laat staan te overtreffen. De nieuwe RB20 ziet er een stuk anders uit, het lijkt alsof ze het principe waar Mercedes afscheid van heeft genomen hebben gebruikt. De Engelsen hebben een mooie uitdrukking: To add insult to injury… Als Red Bull het no sidepod principe wel kan laten werken, dan gaan ze dat niet fijn vinden bij Mercedes.

Er was nog een andere kwestie die boven het team hangt, het vermeende ongepaste gedrag van Christian Horner. Er is een verhoor geweest, maar verder was het op het moment van dit schrijven stil.  Dat wordt dus afwachten.

De coureurs dan. Wat voor superlatieven kunnen we nog over Max Verstappen vertellen? 19 Overwinningen, een reeks van 10 overwinningen achter elkaar. Wat hij vorig jaar heeft laten zien behoeft geen verder uitleg. Segio Perez daarentegen, die liet aardig wat steken vallen vorig jaar. Na zijn overwinning in Baku had hij maar 6 punten achterstand op Max en Martin Brundle vertelde in een podcast dat dat het moment was dat Max verklaarde dat hij zich niet meer door Checo liet verslaan. En dat lukte. De druk kwam op Checo te liggen en het leek alsof hij daar niet zo goed mee kon omgaan met meerdere DNF’s en enkele slechte resultaten tot gevolg. In de eindstand had Max het dubbele aantal punten. Lijkt ons niet heel goed voor je zelfvertrouwen. Hoe gaat Checo daar dit jaar mee om? Legt hij zich erbij neer dat hij Max niet zal kunnen verslaan?

Red Bull is de favoriet en dus is Max favoriet voor de titel. Wordt het weer zo (ogenschijnlijk) makkelijk voor onze landgenoot of komt er wat tegenstand uit rode of zilver-zwarte hoek?

Terug naar teams