Mercedes

Opgericht door: Mercedes Benz AG
Chassis: W15
Motor: Mercedes
Technisch manager: Mike Elliott
Actief: 1954-1955, 2010-heden
Teambaas: Toto Wolff
Coureurs: Lewis Hamilton (44), George Russell (63)
Testrijder: Mick Schumacher

Teamstamboom: (oftewel, onder welke namen stond dit team eerder bekend): British American Racing 1999 – 2004; Honda 2005 – 2008; Brawn 2009, Mercedes: 2010 – heden

“Best of the rest”, niet een titel die Mercedes graag wilde, maar dat is wel wat ze bereikten bij de laatste race van 2023. Ze versloegen Ferrari met drie puntjes voorsprong.
Zou Mercedes terugslaan na een jaar zonder GP overwinningen? En zou Hamilton terugslaan na door Russel in het WK van 2022 te zijn verslagen? Mercedes ging van plek drie naar twee, maar zonder overwinningen. In 2022 won Russell nog een sprintrace, maar dat zat er in 2023 niet meer in. Podiums en punten verzamelen, dat waren de kruimels die Red Bull voor de rest liet liggen. Mercedes verzamelde acht podiums in 2023 en 409 punten. Waren ze tevreden? Nee, en terecht. Want na zoveel jaren waarin de Mercedes bijna alles won is het natuurlijk zuur dat ze droog staan. Maar Lewis had er duidelijk meer zin in dan het jaar ervoor. En hij had Perez misschien wel kunnen verslaan voor de tweede plek in het WK als hij niet met Russell was gecrasht in Qatar en niet was gediskwalificeerd in Austin. Russell stond vorig jaar in de schaduw van Hamilton. Had soms wat pech, maar kon niet echt een vuist maken in de W14. Misschien dat de W15 hem beter ligt.

Hoe zal het dan in 2024 gaan?

Het begon verrassend met de mededeling van Hamilton dat hij in 2025 naar Ferrari gaat. Hij wilde een nieuwe uitdaging en het was altijd al zijn droom om voor Ferrari te rijden. Of had hij geen vertrouwen in Mercedes om hem aan zijn achtste wereldtitel te helpen? En hoe gaat het komende jaar met het vertrouwen van Mercedes in Hamilton? Want reken maar dat ze Lewis bij sommige meetings niet zullen uitnodigen. Gaan ze misschien zelfs zo ver dat ze Russell gaan voortrekken? We gaan het zien.

Terug naar teams