Bristol 13-11-19992013-2014 Karten. 4 titels waaronder 2 wereldtitels.

2014 Debuut in de Ginette Junior Championship. Beste rookie
2015 Britse Formule 4. Kampioen
2015 Overwinningen en podiums in Adac Formule 4 en Italiaanse F4
2016 Toyota Racing Series. Kampioen
2016 Renault 2.0 NEC en Renault 2.0 Eurocup. Kampioen in beide series
2017 Formule 3 Kampioen
2018 Formule 2 Vice-Kampioen.

Hij is jong, talentvol, heeft een pa met  heul veul centen en is actief op facebook, instagram en twitter. Lando Norris, hij is van de generatie 2.0 in de formule 1, praktisch geboren met een smartphone in de hand en ze bereiken met hun activiteiten op de sociale media een nieuwe jonge doelgroep. Ze zijn een zegen voor de formule 1 die wanhopig op zoek is naar een nieuwe vaste schare fans die de huidige moderne formule 1 moeten gaan omarmen. Met de oude in nostalgie zwelgende mopperpot die maar terug blijft verlangen naar de jankende motoren en de zogenaamde karakters heeft men het wel gehad. En omgekeerd ook, de oude mopperpotten haken steeds meer af.

Maar is deze nieuwe generatie dan zo fout? Als we naar Norris kijken, dit stukje gaat tenslotte over hem, dan zien we een jongen met een indrukwekkende C.V. Maar wat minstens zo belangrijk is, volgens mij zien we hier ook een liefhebber van zijn sport. In januari 2018 maakt Norris zijn sportscar debuut in Daytona. Terwijl de focus van de media op Alonso lag was het Norris die bij de kenners de meeste indruk maakte. In zijn stint kreeg hij met wisselende omstandigheden te maken maar wist in 20 ronden bijna een halve minuut op de koplopers goed te maken.

-I enjoy doing all of the GT cars, LMP2, all of that stuff. I really enjoy it. If I can do it, I definitely would-

Zoals gezegd Lando Norris heeft een vader die schathemeltje rijk is en met liefde zijn geld spendeert aan de hobby van zijn zoon. Een circuit afhuren zodat zoonlief wat extra kilometers kan maken? Geen probleem. Maar in tegenstelling tot Lance Stroll wordt dit Norris minder nagedragen. Misschien heeft de jonge Brit meer talent, of weet hij zichzelf gewoon beter te verkopen? `misschien dat er bij gebrek aan echte zogenaamde karakters meer behoefte is aan beeldvorming. Alles draait tegenwoordig immers om imago. Max zal wel een tijdje Mad Max blijven, Leclerc en misschien Russell de ideale schoonzoon, Ocon heeft een imago probleem en ligt er voorlopig even uit. En Norris? Een vrijbuiter, wij verwachten leuke dingen van deze jongen uit Glastonburry. Beetje Rock and Roll

Op het moment van schrijven is de eerste testweek volop bezig en heeft de McLaren een probleemloze start van de wintertesten. Als deze wagen zich definitief in de subtop kan vestigen dan zie ik Norris een vergelijkbaar seizoen draaien als Leclerc vorig jaar bij Sauber deed. Bij hoge uitzondering waag ik er hier een voorspelling tegenaan. Norris gaat Sainz overtuigend verslaan. In kwalificatie en in de eindstand.