Ferrari

Opgericht door Enzo Ferrari
Chassis: SF-24
Motor: Ferrari
Technisch manager: Enrico Cardile / Enrico Gualtieri
Actief: 1950 – heden
Teambaas: Frédéric Vasseur
Coureurs: Carlos Sainz jr (55), Charles Leclerc (16)
Testrijders:

Teamstamboom: Ferrari 1950-heden

De Formule 1 zonder Ferrari is ondenkbaar. Het oudste team op de grid met de fanatiekste fans genaamd tifosi heeft echter een probleem. Al 16 jaar is er geen wereldkampioenschap naar Maranello gebracht. Het geduld wordt zwaar op de proef gesteld.

Eén heel klein lichtpuntje van vorig jaar, Ferrari was het enige team dat naast alle overwinningen van Red Bull ook een overwinning scoorde. Maar verder was het eerste jaar van teamchef Fred Vasseur niet om over naar Maranello te schrijven. Een paar beschamende gebeurtenissen: Leclerc die in de opwarmronde in Brazilië uitviel, Sainz die in Qatar niet eens startte en bij de laatste race, naast Ferrari World Abu Dhabi de tweede plek in het constructeurs kampioenschap aan Mercedes verliezen. Nee, echt tevreden waren ze niet in Italië. Maar Vasseur heeft blijkbaar het vertrouwen gekregen om het team op te bouwen, zoals dat zo mooi heet. Aan het einde van vorig seizoen waren ze sneller dan de Red Bull, maar de wagen vraten banden en dus waren de Red Bulls eerder bij de finish. In Las Vegas gaf Leclerc nog het best weerstand, maar tegen Max waren ze niet bestand.

Het grootste nieuws voor het team kwam voor het begin het seizoen, Lewis Hamilton komt in 2025 voor het team rijden. Leclerc had net voor meerdere jaren bijgetekend, dus dit wordt het laatste seizoen voor Sainz bij de Scuderia. Hij vond het duidelijk niet leuk. Geeft hem dat de motivatie om Leclerc te verslaan? En om Hamilton te verslaan?

Leclerc vroeg zich bij zijn uitval in Brazilë af “Why the fuck am I so unlucky?” Sommige mensen zeggen dat je geluk moet afdwingen. Hopelijk lukt dat Leclerc dit jaar. Bij de testdagen in Bahrein waren de rode wagens, dit jaar versiert met gele en witte strepen, het snelst van allemaal. Maar ja, zegt iedereen, het zijn maar testdagen. In de Formule 1 heb je ook betrouwbaarheid nodig en een auto die goed met de banden omgaat.

Terug naar teams