Carlos Sainz

Geboren: Madrid 01-09-1994

Aantal GP 81
Hoogste notering WK 9e (2017)
Hoogste finish; 4
Hoogste startpositie 5
Puntentotaal; 171
Debuut Australië 2015

200? – 2009 Karten
2010 Formule BMW Europa
2011 Formule 2.0 Europacup
2011 Formule 2.0 NEC Kampioen
2012 Formule 3 Brits/Europees/Euroseries
2013 GP3
2013 Formule Renault 3.5 (twee races)
2014 Formule Renault 3.5 Kampioen
2014 Young Driver Test voor Red Bull en Toro Rosso

2015-2017 Toro Rosso
2017-2018 Renault
2019 McLaren

Sainz gaat in zijn vijfde seizoen aan de slag bij McLaren. Na Toro Rosso en Renault zijn derde team alweer. Renault had hem graag gehouden maar als er ene Daniel Ricciardo ineens bij je op de stoep staat dan is de keuze snel gemaakt. Hmmm, het is niet helemaal zoals het gegaan is. Renault wilde verder met Sainz maar Red Bull zat de boel een beetje treiteren en wilde de Spanjaard pas op de laatste dag van zijn contract laten gaan. Dit gaf voor Ricciardo een opening om eens bij Renault naar de arbeidsvoorwaarden te informeren. Renault rolde de rode loper uit voor de man uit Perth en Carlos ging eens bij zijn goede vriend Fernando Alonso op theevisite om te vragen of hij iets bij McLaren kon regelen. Nu runde zijn landgenoot praktisch het team dus de overgang naar McLaren was beklonken nog voordat de thee afgekoeld was.

Sainz heeft dit seizoen een rookie als teamgenoot, de vorige keer dat Carlos een rookie als teamgenoot had was hij zelf ook eentje maar werd hem min of meer de oren gewassen door die andere debutant. Het zal interessant zijn om te zien hoe de verhoudingen bij McLaren komen te liggen. Sainz als de meer ervaren rijder zou zijn teamgenoot Lando Norris makkelijk kunnen pareren. Maar ook Norris is er eentje om in de gaten te houden, niet iedereen is overtuigd van zijn kwaliteiten maar McLaren gelooft met Norris goud in handen te hebben. Toen Red Bull vorig seizoen aanklopte of Lando bij Toro Rosso mocht komen spelen kreeg de blikjesfabrikant mooi de deksel op de neus.

In zijn eerste seizoen bij Toro Rosso moest Sainz regelmatig op zijn tenen lopen om Max bij te benen, dit zag je terug in zijn rijden. Het werd hoekiger, lelijker. Ook maakte hij een paar vervelende klappers. Bij Renault met Hulkenberg als teamgenoot kwam Sainz wat meer relaxed over. Hij verzoop niet naast de Duitser maar wist hem zeker niet te verslaan. Het was een wat flets seizoen voor Sainz. Het zal dit seizoen beter moeten. Hou de Madrileen maar in de gaten, als hij lelijk gaat rijden dan heeft hij het moeilijk.

Terug naar coureurs.