Kevin Magnussen

Geboren: 05-10-1992 te Roskilde, in het jaar dus dat o.a. The Pogues en The Leningrad Cowboys aldaar op het festival speelden en Nirvana en Pearl Jam. In feite is het festival interessanter dan die hele Kevin. Misschien kunnen we beter een biografie over Roskilde schrijven?

60 GP’s
Beste WK 11e
Beste resultaat 2e
Beste startpositie 4e
81 punten
Debuut Australië 2014

2002-2007 Karten
2008 Deens Formule Ford Kampioen
2009 Formule Renault 2.0
2010 Formule 3 Duitsland
2011 Formule 3 Engeland Kampioen
2012-2013 Formule Renault 3.5 Kampioen 2013
2012 en 2013 Young Driver Test voor McLaren

Formule 1
2014-2015 McLaren
2016 Renault
2017- heden Haas

In 2014 maakt Kevin Magnussen in Melbourne op 21- jarige leeftijd zijn debuut voor McLaren. Hij mag Perez opvolgen die na een jaar weer bij het team uit Woking mocht vertrekken. Zijn debuut trok wel de nodige aandacht, kwalificeren op de vierde plaats en na een diskwalificatie van Ricciardo een tweede plaats als eindresultaat. Daar bleef het echter bij, Kevin kwam het hele seizoen niet meer in de buurt van het podium, zijn teamgenoot Button overigens werd wel een paar maal vierde maar zou dat seizoen ook nooit met de champagne mogen knoeien. Kevin werd na dat seizoen gewogen en te licht bevonden. McLaren had grote ambities voor 2015, daarvoor haalden ze Alonso binnen en gingen ze met Honda in zee….
In de aanloop naar de eerste race klapte Alonso met de McLaren nogal hard van de baan in Barcelona, de Spanjaard mocht van de artsen niet starten in Melbourne en Magnussen mocht nog 1 keer achter het stuur plaatsnemen. Hij zou echter de start niet halen, de wagen viel onderweg naar de grid met een motorprobleem uit. Het zou een voorteken zijn voor wat het team de komende jaren stond te wachten.
Nadat Magnussen 2015 aan de zijlijn moest toekijken tekent hij voor 2016 bij Renault. Over dat jaar kunnen wij kort zijn, vlees nog vis. Nu is Palmer ook niet echt inspirerend als teamgenoot maar zelf zou hij later een andere verklaring geven. Hij ervaarde de druk bij een topteam als Renault toch als hinderlijk.
Magnussen vertrekt dan ook weer na een jaar om bij Haas weer op te duiken.

Seizoen 2017
Magnussen ontpopt zich in 2017 als een vervelende persoonlijkheid, zowel op als naast de baan. Op de baan heeft hij moeite met blauwe vlaggen en gaat hij bij het verdedigen van kansloze posities de touchés niet uit de weg, kortom hij is een beetje dwaas. Ook naast de baan lijkt het of hij zich een ander imago heeft willen aanmeten, misschien is het omdat hij in Roskilde is opgegroeid dat hij denkt dat je met een beetje Rock n Roll gedrag cool overkomt. Zo mag Hülkenberg zijn ballen likken nadat deze terecht over zijn rijgedrag had geklaagd. De prestaties op de baan houden min of meer gelijke tred met zijn teamgenoot hoewel Grosjean wel de bovenliggende partij is maar hij heeft dan ook meer ervaring bij het team.

Prognose 2018
Als Kevin nu eens normaal gaat doen en zich meer om de ontwikkeling van de wagen bekommert in plaats van zich druk te maken om zijn ego dan zie ik heus wel enige vooruitgang in zijn prestaties. In mijn ogen hoeft hij niet onder te doen voor zijn teamgenoot, vooral als die blijft zeuren over de wagen. Maar wij denken dat Magnussen zijn nieuwe imago wel cool vindt en door zal gaan met het ‘bad boy’ spelen. Dan mag hij wat ons betreft terug naar Roskilde en als vrijwilliger meehelpen bij het festival. Dan doet hij nog wat nuttigs en valt zijn coole uitstraling ook niet echt uit de toon.

Terug naar coureurs.