Charles Leclerc

Geboren: Monte Carlo 16-10-1997

2002-2013 Karten
2014 Formule Renault 2.0
2015 Formule 3
2016 GP3 Kampioen
2017 Formule 2 Kampioen

Leclerc debuteert dit jaar in de Formule 1.
Nog voordat Leclerc een meter in de Formule 1 geracet heeft is hij voor veel volgers al een potentiële wereldkampioen. Ook wij van de F1-Quiz durven hierin mee te gaan, wij beschouwen hem samen met Max Verstappen, Esteban Ocon en straks Lando Norris als één van de nieuwe vaandeldragers van de Formule 1. Kortom, er wordt nogal wat verwacht van de jonge Monegask.

Nu zijn behaalde resultaten in het verleden nooit een garantie voor de toekomst maar hij kan al een aardige CV overleggen. In het karten sleepte hij diverse titels binnen, in 2014 stapt hij over naar het formule racen en gaat ieder jaar een trede hoger in de Formule klasse. En ieder jaar weet hij met zijn resultaten zijn visitekaartje af te geven. In 2014 en 2015 maakt hij nog indruk met zijn overwinningen en de diverse podia, in 2016 en 2017 wint hij gewoon oppermachtig in de GP3 en de Formule 2, het vroegere GP2. Het is maar weinig coureurs gegeven om in hun debuutjaar met de titel in de GP2 aan de haal te gaan. Lewis Hamilton was er zo eentje. Het zijn niet alleen de titels van 2016 en 2017 die de verwachtingen rond Charles Leclerc zo hoog maken, het is ook de manier waarop hij wint. Hij laat er tijdens de race geen twijfel over bestaan dat hij de sterkste is. Soms zie je het gewoon aan de manier waarop iemand de wagen beheerst, hij heeft het of hij heeft het niet. En volgens velen heeft Leclerc het.

Prognose 2018.
Maar om alle verwachtingen waar te maken zal hij moeten presteren. Hij zal zijn teamgenoot moeten verslaan en op een meer overtuigende manier dan waarop Wehrlein het deed. Pascal Wehrlein was het grote talent van Mercedes. Hij werd door het team bij Manor en Sauber gestald om te rijpen. Maar ergens ging het mis, hoewel de jonge Duitser zijn teamgenoot de baas was en een paar leuke punten scoorde voor het team werd hij gewogen en toch te licht bevonden, Wehrlein vindt zichzelf dit seizoen terug achter het stuur van een DTM-wagen.

Wat er met Wehrlein gebeurde is een valkuil die ook voor Leclerc dreigt. Hij moet niet alleen zijn teamgenoot verslaan, hij moet hem overtuigend verslaan. En hij zal soms die Sauber boven zijn niveau moeten tillen, hij zal de aandacht van de paddock moeten trekken, zoals Ocon het met de Manor in 2016 in Brazilië deed en Max het verschillende keren deed in de Toro Rosso. Dat is de eerste stap waarmee je je belofte inlost.

Terug naar coureurs.