Pierre Gasly

Geboren: Rouen 7-2-1996

Aantal GP 5e
Hoogste notering WK 21e
Beste resultaat 12e
Beste gridpositie 14e
Geen punten
Debuut Maleisië 2017

2006-2010 Karten
2011 French Formula 4
2012-2013 Formule Renault 2.0, Kampioen 2013
2014 Formule Renault 3.5
2015-2016 GP2, Kampioen 2016
2017 Super Formula Japan

Formule 1
2017 Debuut Toro Rosso in Maleisië.
Gasly reed in 2017 5 GP’s voor het team.

Pierre Gasly is vanaf 2014 opgenomen in het Red Bull Junior Team. In dat jaar wordt hij achter Carlos Sainz tweede in de Formule Renault 3.5. Hij moet vervolgens toezien hoe Sainz de promotie maakt naar het team van Toro Rosso. Een teamgenoot de promotie zien maken die je zelf ook graag had gemaakt is een bittere pil om te slikken, vooral nadat ene Max Verstappen het andere beschikbare stoeltje van Marko had gekregen. De jonge Fransman zwijgt en schuift door naar de GP2. Nadat in 2016 de successen zich weer aaneen beginnen te rijgen en Kvyat steeds meer opzichtig in de fout gaat in de Formule 1 krijgt Pierre weer praatjes. Hij zou binnenkort Kvyat vervangen. Dit schiet Marko echter in het verkeerde keelgat, hij spreekt zijn vertrouwen uit in de Rus. Gasly slikt zijn woorden weer in. Maar een jaar later gaat hij weer bijna in de fout, achter de schermen is de overgang van Sainz naar Renault bijna in kannen en kruiken en Gasly roept alvast in de pers dat hij in Maleisië achter het stuur van de Toro Rosso zal kruipen. Marko is wederom not amused maar wil de overgang van Sainz niet blokkeren vanwege een loslippige junior. Gasly debuteert in Maleisië voor het opleidingsteam, maar het lijkt niet van harte.

Red Bull heeft Kvyat lang op het hakblok laten liggen, normaal zijn ze vrij meedogenloos als je in hun ogen niet voldoet. Vraag aan Alguersuarie, Vergne, Buemi en de talloze talenten die in een vroegtijdig stadium bedankt werden. Maar Kvyat kreeg nog een herkansing bij Toro Rosso. Hij mocht eenmalig Gasly vervangen in Amerika terwijl zo’n eenmalige race normaal een uitgesproken kans is voor een aanstormend talent maar misschien is de talenten pool een beetje opgedroogd. Men moest Hartley uit de mottenballen trekken om de totaal ongeïnspireerde Kvyat uiteindelijk te vervangen. Misschien heeft men destijds voor Gasly gekozen omdat er niets beters beschikbaar was?

Prognose 2018
Gasly zal moeten bewijzen dat hij in de Formule 1 thuishoort. Dit doe je door je teamgenoot te verslaan. Er zal van alles op de jonge Fransman afkomen, achterin ligt een nieuwe motor die zijn betrouwbaarheid en snelheid nu eindelijk eens een keer moet bewijzen. Bij het hoofdteam is het maar de vraag of Ricciardo na 2018 nog blijft dus al vrij snel zal de geruchtenmachine op gang komen. Dan is er nog Sainz die nog altijd aan Red Bull gelieerd is ondanks dat hij voor Renault rijdt. Veel krachten van buitenaf die op Gasly in zullen werken. En Pierre heeft de reputatie dat hij soms de verkeerde dingen zegt. Formule 1 draait niet alleen om hard rijden maar draait vooral om politiek. Ook daar moet je je staande houden.

Terug naar coureurs.