Het is zover!


Op zondag 17 maart begonnen wij met 44 deelnemers aan de F1-Quiz en onderweg haakten er een paar af en kwamen er een paar bij maar een vaste kern van 35 spelers bleef ons de hele rit trouw. Het seizoen telde 21 GP’s en dat betekende evenzoveel flesjes bier die werden verzonden.
Wij hadden 15 verschillende winnaars, Zstrike, Ramouke, Wendy, Bleuzerke, Jacco en Ericigo wisten het felbegeerde biertje tweemaal te winnen.
De meest onvoorspelbare GP van het seizoen was ongetwijfeld Hockenheim waar de wagens links en rechts van de baan schoven en Mercedes heerlijk op heur gat ging. Juist deze GP leverde de hoogste score op; Kokuil scoorde 80 op 100.
De laagste score die een biertje opleverde kwam op conto van ‘tBleuzerke, hij won de Japanse GP met een score van 47 punten.
Bij de F1 verdeelden de 3 top teams alle prijzen, hoe zat het bij de F1-Quiz? Nou daar gingen juist de meeste biertjes naar de deelnemers die niet in de hoogste regionen te vinden zijn. Maar liefst 15 van de 21 biertjes werden gewonnen door deelnemers die in het eindklassement tussen P16 en P30 zijn geëindigd. De onderste helft van het klassement scoort dus eventjes het dubbele aantal biertjes van de top 15.

Gisteren hebben wij de antwoorden van de seizoensvragen bekend gemaakt, vandaag volgt dan de ontknoping. Wie gaat de F1-Quiz winnen? Wordt het Fresno die het hele seizoen schier onaantastbaar aan de leiding is gegaan of kaapt er nog iemand de prijs op de valreep voor zijn neus weg? Voor wij La Grande Finale starten kijken wij eerst nog naar een paar andere deelnemers die niet voor de hoofdprijs in aanmerking komen maar die onderling een mooie strijd hebben geleverd.

Zo was daar het echtpaar Wendy77 en Joker67. Wendy had haar echtgenoot afgetroefd met 2 maal een biertje waar Joker ‘slechts’ een biertje tegenover kon zetten. Maar Ik kan Joker geruststellen, in het eindklassement blijft hij zijn lieftallige echtgenote ruim voor; 878 punten om 766 voor Wendy. Ruim 100 punten verschil moet voldoende zijn om met de borst vooruit te lopen, hoewel Wendy wel beduidend beter was in het voorspellen van de poletijd. Wendy verzamelde 56 punten waar Joker blijft steken op 48 punten. Klein verbeterpuntje dus…

En dan hebben wij nog vader en zoon BlueFlag/Zstrike. Zoonlief wist twee biertjes in de wacht te slepen en pa moest helaas met een glaasje water aanschuiven om met zijn zoon te proosten. Beide waren erg goed in het voorspellen van de poletijd, BlueFlag scoorde hiermee 65 punten zoonlief 60 punten. Over de eindscore ga ik nu nog niets verklappen want pa maakt een hele goede kans op de eindzege.

De twee collega’s Dr. Watson en MissKim. Voor Abu Dhabi stond Misskim nog 4 punten voor op haar collega en ik heb vernomen dat mocht MissKim winnen dan zou de Dr. een heel seizoen voor de koffie zorgen. Helaas, beide scoorden bij de seizoensvragen 80 punten maar de uithaal bij de GP van Abu Dhabi waar de Dr. 30 punten meer scoorde bracht de beslissing. Watson wint dit partijtje in het laatste weekend met 26 punten voorsprong. Geen koffie het hele seizoen maar je mag ook op gebak trakteren.
En als laatste de drie vrienden, ‘tBleuzerke, Ramouke en Ericigo. Samen hadden ze al 6 biertjes gewonnen en daar komt een zevende bij omdat Ramouke de onderlinge competitie afgetekend heeft gewonnen. Ik geef hier ook even geen totaalscore omdat ook Ramouke in de race is voor de eindzege. Ericigo sluit het seizoen af met 756 punten en ‘tBleuzerke met 783 punten.

De Winnaar van de F1-Quiz 2019

Zoals gezegd stond Fresno bijna het hele seizoen fier aan de leiding, na Abu Dhabi heeft hij een totaal van 920 punten gescoord. Met de seizoensvragen kon men maximaal 160 punten verdienen. Fresno scoorde 40 punten bij de seizoensvragen, Hij had Hamilton als kampioen juist voorspeld en dat Williams een punt zou scoren. Dat brengt zijn totaal op 960 punten.
Dat betekent theoretisch dat iedereen die na Abu Dhabi op minimaal 800 punten staat nog kans op de overwinning maken.
Dat zijn er 7 want Steve Warson is een van de bedenkers van de vragen en doet daarom buiten mededinging mee.

De stand na de laatste GP in Abu Dhabi.

De eerste is Dr. Watson, hij scoort 80 punten en komt uit op een totaal van 894 punten. Overigens is hij wel de kampioen in het voorspellen van de poletijd, hij verzamelde hiermee maar liefst 74 punten.
BlueFlag staat op de zevende plaats met 835 punten. Hij scoort bij de seizoensvragen 100 punten en komt uit op 935 punten. Close but no cigar.
Mistereverhard is de volgende in de lijst. Hij heeft 838 punten verzameld. De seizoensvragen leverden 60 punten op en dat geeft een totaalscore van 898 punten.
Joker67 gedeeld vijfde met 838 punten. Maar slechts een score van 40 punten bij de seizoensvragen. Totaal 878 punten.
Ramouke77. Hij heeft een sterke opmars gemaakt die hem naar een vierde plek voerde. Kan hij zijn positie verbeteren? Helaas, 40 punten erbij brengt hem op een totaal van 901 punten. Wel mooi de kaap van 900 punten bedwongen.
Steve Warson doet buiten mededinging mee dus blijft er nog eentje over die Fresno van de eerste plaats kan verstoten.
MikeD scoorde 888 punten bij de GP’s en staat 32 punten achter op Fresno. Dat betekent dat MikeD bij de seizoensvragen minimaal 80 punten moet scoren:
Vraag 1. Hamilton.                      Goed
Vraag 2. Max vs Leclerc.             Goed
Vraag 3. Kub/Rus en Sai/Nor.   Goed
Vraag 4. Ric/Hul en Mag/Gro    Fout
MikeD heeft nu 60 punten en heeft nog 1 goed antwoord nodig om zich te laten kronen tot eindoverwinnaar.
Vraag 5. Podium Kimi/Ric.        Goed
Vraag 6. Punt Williams.             Fout
Vraag 7 Vettel/Leclerc.              Fout
Vraag 8. Teams.                         Fout.
MikeD scoort 80 punten bij de seizoensvragen en komt hiermee uit op een totaal van 968 punten!!!!

MikeD is de winnaar van de F1-Quiz 2019!!!!!!

MikeD van harte gefeliciteerd en je hebt hem echt voor de poorten van de hel weggesleept.
Fresno, dit moet pijn doen. Het hele seizoen aan de leiding gaan om dan de titel in de laatste minuut te verliezen. Als troost ontvang je van ons ook een uniek flesje bier. Prachtig seizoen gedraaid.

Iedereen bedankt voor het deelnemen en we gaan elkaar volgend seizoen weer zien. 2020 belooft een nog mooier jaar te worden met drie teams die voor de titel gaan. Hier bij de Quiz kan het bijna niet spannender dan dit jaar maar wij gaan er met zijn allen ongetwijfeld weer een mooi jaar van maken. Vond je het spelletje leuk om te spelen? Vertel het vooral verder want we kunnen altijd meer deelnemers gebruiken.

Voor nu, bedankt en tot volgend seizoen.

Groet,

De quizmeester, Quizcoach, De Jongens van de Bierpomp, Steve Warson, Sjef, Jacco, Peter.
Wij zijn het team van de F1-Quiz en wij danken u voor uw deelname.

Similar Posts:

Deze post heeft 3 reacties

 1. Heb er weer van genoten dit jaar. Leuke vragen en altijd weer spannend hoeveel punten er door 4 familieleden gescoord werd.
  Tot 2020! #Maxwereldkampioen

 2. Dank!
  Wij doen ons best om zo actueel en origineel mogelijk te blijven.
  Vier familieleden? Als je bekend maakt wie dat zijn dan zullen wij deze competitie ook met speciale interesse volgen.
  Tot 2020

 3. Afgelopen dinsdag zag ik tussen twee tienminutengesprekken op de school van mijn kinderen een appje binnenkomen met een linkje naar de quiz uitslag. Ik heb het vlug geopend in de schoolgangen en er snel doorheen gescrold. Bij de groot gedrukte stand (achteraf de rangschikking na de race voorspellingen) ben ik gestopt met scrollen omdat er een juf op ons zat te wachten. Ik dacht dat ik tweede was geworden en had me voorgenomen later nog even wat uitgebreider te lezen, maar was daar nog niet aan toe gekomen. Tot ik, ook weer terwijl ik eigenlijk druk was met andere dingen, een cryptisch bericht in een groepsapp voorbij zag komen. En warempel, ik bleek dus toch gewonnen te hebben! De verrassing was groot, ook omdat ik eigenlijk geen flauw idee meer had wat ik had voorspeld bij de seizoensvragen. Daarom zijn de seizoensvragen wat mij betreft ook een mooi en waardevol element in de quiz: het blijft tot het eind spannend. Deze ontknoping had volgens mij niemand aan zien komen, ikzelf in ieder geval niet.
  Ik wil graag alle spelers, maar vooral ook de mannen van de quiz en de mannen van de bierpomp enorm bedanken. Er gaat toch een hoop tijd en kosten zitten in het organiseren van dit spelletje. Maar goed dat het dan ook zo’n verdomd leuk spelletje is! Als ik één klein verbeterpuntje mag aangeven, dan zou ik het mooi vinden als je de voorspellingen die je hebt gedaan (zowel seizoen als race) ergens kunt terugzien als je bent ingelogd. Ik bewaar al die bevestigingsmails namelijk meestal niet… Nogmaals, het is een wens, geen must.
  Ik ga kijken of ik met mensen in mijn omgeving enthousiast kan krijgen, zodat we volgend jaar met nog meer spelers zijn! Graag allemaal tot volgend jaar, ik zal mijn titel zeker komen verdedigen!

  Groet,
  MikeD

Geef een reactie