Brasilia, de antwoorden.

De eerste vraag, de poletijd.
1:07.281

Vraag 2. Wie zet hem op pole?
Dat was Lewis Hamilton

Vraag 3. Wie kreeg de overwinning in de schoot geworpen?
Dat was Lewis Hamilton

Vraag 4. Het onderlinge partijtje van Williams en McLaren.
Eerste werd Sirotkin. Zoals hij op de actie van Hamilton reageerde, respect. Doordringen tot de tweede kwalificatie ronde, petje af. Je zou hem bijna een beter stoeltje gunnen. Bij Haas bijvoorbeeld.
Tweede werd Alonso, derde Stroll en Vandoorne mocht de tent sluiten.
Een Williams voorop en een McLaren achteraan.

Vraag 5. Hoe presteert de Toro Rosso in de kwalificatie?
Verrassend goed. Gasly haalde de top 10. Het is alleen jammer dat zijn teamgenoot niet de snelheid heeft. Met de Honda power lijkt het op zaterdag wel goed te zitten maar op zondag vond ik het nog wat te flets.

Vraag 6. Het onderlinge partijtje tussen Max, Kimi en die andere.
Zoals wel te verwachten viel kon Max wel aanhaken maar wist hij de wagen op zaterdag er niet voor te parkeren.
Boh, boh, bbb, die wingman van Mercedes, Kimi en Max was de juiste volgorde

Vraag 7. Welk team mocht op zondag het licht uitdoen?
Deze vraag draaide een beetje uit op een wedstrijdje tussen McLaren en Williams. En hoewel Stoffel en Fernando 5 seconde straf aan hun broek kregen wist Stroll namens Williams toch de rode lantaarn op te eisen. Puike race wederom van Stoffel, ook hem gun je een beter stoeltje. Bij Sauber bijvoorbeeld.

Vraag 8. Sauber en Haas, weten ze punten te pakken?
Ericsson nam een halve snipperdag maar Leclerc knapte het klusje voor Sauber op. Een mooie zevende plaats voor de Monegask. De beide Hazen finishten in zijn spoor en haalden daarmee 6 punten op voor het team.
Punten voor Sauber en Haas

Vraag 9. Renault 2019 tegen Max.
Weet u wat ik oprecht geloof? Dat geen enkel Renault duo in de naaste en verre toekomst ook maar in de buurt komt van het puntentotaal van Max. Niet individueel en ook niet samen opgeteld.

Vraag 10. Oja, die ging over die andere Mercedes rijder. Die van gekkigheid niet meer weet hoe je een positie verdedigt. Bij Max gooit hij de deur open en bij Ricciardo trapt hij op de rem. Mercedes krijgt nog een hele kluif om hem in Abu Dhabi op het podium te krijgen.

 

 

 

Uw quizmeester